Son dakika: Libya'da şiddetli saldırı! Çok sayıda bölge el değiştirdi

Son dakika: Türkiye'nin tarihi anlaşmayla bölgedeki bütün dengeleri alt üst etmesinin ardından Libya'da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Trablus'un güneyindeki Salahaddin cephesinde, darbeci Hafter'e bağlı güçlere karşı şiddetli bir saldırı başlattı. Saldırının ardından bir çok kritik bölgenin ele geçirildiği öğrenildi.

Son dakika: Libya'da şiddetli saldırı! Çok sayıda bölge el değiştirdi
Son dakika: Libya'da şiddetli saldırı! Çok sayıda bölge el değiştirdi
GİRİŞ 23.12.2019 03:40 GÜNCELLEME 23.12.2019 03:43
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus'un güneyindeki Salahaddin cephesinde, darbeci general Halife Hafter'e bağlı güçlere karşı şiddetli bir saldırı başlattı.

ÖNEMLİ NOKTALAR ELE GEÇİRİLDİ

 

UMH'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Meci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salahaddin cephesinde, Hafter'e bağlı güçlerin konuşlandığı bölgelere şiddetli bir saldırı başlattıklarını ve bazı önemli noktalarda kontrolü sağladıklarını belirtti.

Meci, UMH güçlerinin Salahaddin bölgesinde önemli ilerleme kaydettiğini vurguladı.

 

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.



HAFTER, BUGÜN YUNAN BAKANLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Bingazi kentindeki sözde yönetimle görüştü.

Görüşmenin ardından Libya'nın meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türkiye ile 'mutabakat zaptı imzalama hakkının bulunmadığı' ileri sürüldü. Dendias'ın darbeci Hafter ile fotoğraflar yayınlandı



LİBYA HÜKÜMETİNDEN ZİYARETE İLİŞKİN SERT AÇIKLAMA!

Uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale, Dendias'ın Bingazi'ye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Seyyale, Yunan Bakanın Hafter'le görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığının Facebook hesabından yayımlanan yazılı açıklamada, "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın ziyareti, Birleşmiş Milletler (BM), BM Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Afrika Birliği ve Avrupa Birliği (AB) gibi uluslararası kuruluşların kararlarını açık şekilde ihlaldir." ifadesini kullandı.

ÇOK SAYIDA KENTTE SEFERBERLİK İLAN EDİLMİŞTİ

Hedefine ulaşamayan Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermişti.

Darbeci Hafter'in saldırı emrine karşılık ülkenin batısında başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti.



BÖLGEDE DENGELERE SARSAN ANLAŞMA!

Türkiye ile Libya hükümeti arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı.

LİBYA'DAN PEŞ PEŞE DESTEK MESAJI GELİYOR

Libya'nın başkenti Trablus'taki Temsilciler Meclisi, Libya Bakanlar Kurulunun, Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtıralarının yürürlüğe konması kararını memnuniyetle karşıladı.

Temsilciler Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun muhtıraların yürürlüğe girmesini onaylamasının memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Libya'da kentlerin korunması ve işgalden kurtarılması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunulan açıklamada, Libya ordusunun kazandığı başarılar ve darbeci General Halife Hafter liderliğindeki çok uluslu güçlerin elindeki Terhune kentinin kurtuluşu için verilen mücadele övüldü.

Misrata, Msallata ve Zliten kentlerine Hafter'in destekçisi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait silahlı insansız hava araçları tarafından düzenlenen hava saldırılarının kınandığı açıklamada, uluslararası toplumun bu saldırılara sessiz kalmasına tepki gösterildi.

BİR DESTEK DE ALİMLER BİRLİĞİNDEN: BAZI ARAP ÜLKELERİNİ SUÇLADILAR

Libya Alimler Birliğinin, Hafter güçlerinin Trablus'a düzenlediği saldırıları görüşmek üzere düzenlediği olağanüstü toplantıda, başkente destek için Türkiye ile imzalanan muhtıraların yürürlüğe girmesi gerektiği vurgulandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, görüşülerek yasalaştı.

Teklif 125 red oyuna karşı 269 oyla kabul edildi

YORUMLAR 46
  • muhtehzi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tur olusumlar tek kisilikle kaimdir. hafteri oldurun libya da hakimiyet hemen saglanir. saglam bir suikast timine ihtiyac var.
    Cevapla
  • Birlik 4 yıl önce Şikayet Et
    Khan füzesinin 1000km menzillisini üretmekte geç kaldık.. Bunlardan yüzlerce üretip KKTC ye yerleştirdikmi ne yunanistan ne mısır ne israil ne esad artık konuşamaz..
    Cevapla
  • halil halil 4 yıl önce Şikayet Et
    LİBYA'da Dünyanın iştirak ettiği - Resmiyete gerek yok - ÜMMET ORDUSU tesis edilmelidir, artık
    Cevapla
  • Kürşad tigin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahükber, Allahükber, Allahükber Türkler Geliyor... Ümmeti Muhammedim ümidi olmaya devam edecek dünyada nerde bir mazlum zülum gören Müslüman varsa bizi bekliyor Türk deyince Ümmeti Muhammedin umudu artıyo. Büyük İslam birliğinin sancağı biziz. Türk birliğinin sancağı biziz Elhamdülillah. Ya Hepbirlikte Var Olacaz yada hepbirlikte yok Olacaz başka yol yok.
    Cevapla
  • Apollon 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey şanlı ordu ey şanlı asker, daim olsun ,muzaffer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor