Trump: ABD Büyükelçiliği'ne saldırıyı İran organize ediyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğunu korunaklı Yeşil Bölge'deki ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Haşdi Şabi taraftarları, ABD yönetiminin önceki gün Hizbullah Tugayları'na düzenlediği saldırıyı protesto etti. Haşdi Şabi taraftarları önünde toplandıkları ABD büyükelçiliğini işgal etti. ABD Başkanı Trump bu saldırının ardından bir açıklama yayınladı.

GİRİŞ 31.12.2019 15:29 GÜNCELLEME 31.12.2019 17:32
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından Irak'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi yanlısı protestocuların ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği binasını basarak içeri girmesine ilişkin "İran ABD'li bir müteahhidi öldürdü, çok sayıda kişiyi de yaraladı. Güçlü bir şekilde karşılık verdik ve her zaman da vereceğiz. İran şimdi de Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenliyor. Tamamen onlar sorumlu tutulacak. Ek olarak, Irak kuvvetlerinin elçiliği korumasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN TELEFON

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Iraklı liderlerle gerçekleştirdiği telefon konuşmasında ABD'nin Irak'taki Amerikalıları koruyup savunacağını söyledi. Irak cumhurbaşkanı ve başbakanı da Pompeo'ya Amerikalı personellere "güvenlik ve koruma" sağlama konusunda garanti verdi.

ABD yönetiminin Haşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları'na düzenlediği saldırıyı protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, sabah saatlerinde Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği önünde toplanmıştı.

Göstericiler elçilik binasına girmeden önce dış duvarını ateşe vermişti.

ABD'NİN HİZBULLAH TUGAYLARI'NA YÖNELİK SALDIRISI

ABD Savunma Bakanlığı önceki gün, diplomatlarına yapılan saldırıya misilleme olarak, Hizbullah Tugayları'nın, Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını bildirmişti.

Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

"Hizbullah Tugayları" ya da "Irak Hizbullah'ı" şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi'nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.

YORUMLAR 59
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    yalaaan...abd iranla birlikte zemin oluşturuyor
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ve batının hedefi avrasyanın kapısı irandır düşerse kapılar açılır hidro karbon yatakları ve tiçaret yoları batının eline geçer en az yüzyıl batının doguya karşı hakimiyeti devam eder avrasya çindir rusyadır türk cumhuriyetleridir
    Cevapla
  • Türküngücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın heryerinde terörist işkalci zalim abd ye karşı saldırı başlarsa şaşmayın çünkü İnsanlık bu terörist devletten bıktı.
    Cevapla
  • Bitlis li 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve ABD'nin İran bunlar kıyamet i hızlandırıyor lar deccal a hizmet ediyor lar
    Cevapla
  • Bitlis li 4 yıl önce Şikayet Et
    İran Amerika ve İsrail deccal in çocuğu bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi