Hamaney ağladı! Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep'ten ABD, İsrail ve Trump'a tehdit

ABD ile İran arasında gerginlik devam ediyor. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Trump'ın Kongre'ye hatırlatma olarak yazdığı ve "İran vurursa hızla karşılık vereceğiz" diyen tweetine cevap verdi. Kasım Süleymani'nin yerine geçen İsmail Kaani tehdit dolu bir açıklama yaparken, Muhsin Rızayi ve Süleymani'nin kızı Zeynep, ABD'yi tehdit etti. Hamaney ise, Süleymani'nin cenaze namazını kıldırırken ağladı.

GİRİŞ 06.01.2020 08:53 GÜNCELLEME 07.01.2020 05:47
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

 

Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmeye devam ediyor.

TRUMP'TAN YENİ AÇIKLAMA

 

ABD'nin İran'a yönelik adımlarıyla ilgili kendi yönetiminin açıklamalarının Kongre'ye yapılmış bildirimler olduğunu belirten Trump, "İran'ın herhangi bir ABD personeline veya hedefine saldırması halinde ABD hızlı ve bütünüyle karşılık verecektir, hatta belki orantısız bir ölçüde karşılık verecektir" ifadesini kullandı.

Trump, Kongre'ye herhangi bir yasal bildirim yapmak zorunda olmadığını ancak yine de bu bildirimi yaptığını kaydetti.

ABD BAŞKANI'NA HATIRLATMA

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ise, savaşa girilip girilmeyeceği yetkisinin ABD yasalarına göre Kongre'de olduğu belirtilerek, "Savaş Güçleri Yasası'nı okumalısın. Ve sen dikdatör değilsin" denildi.

Hamaney açıkladı! İşte Kasım Süleymani'nin yerine atanan yeni isim

İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansında yer alan habere göre, Kasım Süleymani'nin yerine geçen İsmail Kaani, selefinin intikamını almak için yemin ettiğini belirtti. Kaani, ABD bölgeden kalıcı olarak uzaklaştırılana kadar onlarla savaşmaya devam edeceğini söyledi.

BİR AÇIKLAMA DA MUHSİN RIZAYİ'DEN

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi, Kasım Süleymani'yi anma programında "Trump ve askerlerinden intikam alacağız, bunda şüphe yok. Eğer Trump, buna karşılık söylediği gibi bir saldırıda bulunursa, bu durumda emin olun Hayfa ve İsrail'in önemli merkezlerini yerle bir ederiz" dedi.

Rızayi, "Irak Meclisi, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına karar verdi. Biz, ABD'nin bölgeden tamamen çıkartılması konusunda mücadele vereceğiz ve Kasım Süleymani'nin yolunu sürdüreceğiz" diye de ekledi.

Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani...

TAHRAN'DA TÖREN DÜZENLENDİ, SÜLEYMANİ'NİN KIZI KONUŞTU

Başkent Tahran'da, öldürülen Kasım Süleymani için tören düzenlendi. Törende bir konuşma gerçekleştiren Zeinab Soleimani (Zeynep Süleymani), babasının "şehitliği"nin ABD ve İsrail'e karanlık bir gün getireceğini söyledi. Konuşmasında Trump'a yüklenen Zeynep Süleymani, "Çılgın Trump babamın ölümüyle her şeyin sona erdiğini düşünmesin" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE CENAZE NAMAZI KILDILAR

Süleymani'nin cenaze namazını İran dini lideri Ayetullah Hamaney kıldırırken, İranlı yetkililer gözyaşlarına hakim olamadı.

NATO VE AB TOPLANIYOR

ABD ile İran arasındaki krizi görüşmek için NATO ve Avrupa ülkelerinin toplanacağı açıklandı.

PAKİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, çatışmanın değil barışın tarafı olacaklarını belirterek, Pakistan topraklarının hiçbir ülkeye karşı savaşta kullanılamayacağını vurguladı. Pakistan Ordu Sözcüsü Asıf Gafur ise ABD askerlerinin İran'a karşı Pakistan topraklarını kullanmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Pakistan, başkasına karşı savaş için topraklarının kullanılmasına izin vermeyecek" dedi.

YORUMLAR 154
  • Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Süleymaniyi öldürmesi kandırmasın. Birini öldürürken bombayla yanında olan kendi ABD adamlarınıda öldürmüştü. 11 Eylülü de unutmamak gerek. Kendi vatandaşlarını, çıkarı için ABDli öldüren adamlardan her türlü oyun beklenir. İran-ABD düşmanlığı tiyatro...
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    selefi dusunce sahibi gıbı gözuken yahudı musluman Allah herkesin yaptıgını göruyor Allah ehlı batıl olanı kahretsın
    Cevapla
  • aaaaaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki sütten çıkmış akkaşıklar..
    Cevapla
  • kabahorli 4 yıl önce Şikayet Et
    reklam kokan hareketler....adamsan vur bakalım hadi bekliyoruz...sözde müslüman deyip geçinen zalimler...
    Cevapla
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    Heeeee heeeee müslüman katilleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer