Miçotakis, Trump'la görüştü: F-35'e katılmakla çok ilgileniyoruz

ABD Başkanı Donald Trump tarafından dün Beyaz Saray'da ağırlanan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD'nin başını çektiği F-35 beşinci nesil savaş uçaklarının ortak üretim ve tedarik programına katılmakla çok ilgilendiğini söyledi.

GİRİŞ 08.01.2020 15:54 GÜNCELLEME 08.01.2020 16:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Miçotakis, Oval Ofis'te Trump'la kameralar karşısındayken, "Yunanistan F-35 programına katılmakla ilgileniyor, Sayın Başkan" diyerek ekledi:

 

 

"Bildiğiniz gibi halihazırda F-16'larımızın düzeyini geliştirmekle meşgulüz ve o program 2023-2024'de tamamlanacak. Dolayısıyla bunun ardından F-35'e katılmakla çok ilgileniyoruz."

Washington, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alınmasını gerekçe göstererek Ankara'nın ortağı olduğu  F-35 programından uçak almasına yasak getirmişti. 

 

 

Öte yandan Miçotakis, Trump'la görüşmesinde, Yunanistan'ın ekonomik krizden çıkmakta olduğu gerçeğinin Washington tarafından değerlendirilmeye alınması talebini de dile getirdi. 

Atina ekonomik kriz döneminde savunma harcamalarında kısıntıya gitmişti. 

ABD'li silah devi Lockheed Martin'in tezgahından çıkan F-35, beşinci nesil çokrollü hayalet savaş uçağı niteliğinde. Tarihteki en pahalı silah programı olarak değerlendiriliyor, kullanım süresi boyunca masraflarının 1-1.5 trilyon dolar arasında olacağı öngörülüyor.

TRUMP TEPKİ VERMEDİ

Oval Ofis'te gerçekleşen görüşmede Libya meselesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Miçotakis, "Türkiye ve Libya Yunanistan'ın haklarını ihlal ediyor, sizden bu konuda destek bekliyoruz" dedi. Trump Yunanistan Başbakanının açıklaması sonrasında herhangi bir yorumda bulunmadı.

YORUMLAR 11
  • Kerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi alt yapıları var da ilgileniyorlar acaba
    Cevapla
  • Fatih1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Soytarı
    Cevapla
  • kadı Gıyaseddin 4 yıl önce Şikayet Et
    trup f35 jetlerini bize vermek için seçimleri bekliyor şuan verme kararı alırsa seçimleri riske atarım korkusu var yalnız seçilirse ilk iş teslimatları yapacak buna mecbur son iki haftada yaşanan olaylar Türkiyenin kim olduğunu amerikalıların ve avrupalıların kafalarına dank etti bunu trup zaten biliyordu ama senatodaki öküzlere kabul ettiremiyordu birde buna azil süreci eklenince zor durumda kalıyordu fakat iranın dün gece amerikan üstlerini balistik füzelerlen vurma cesaretini göstermesi fare gibi yerin altına saklanarak can kayıpları olmadada tırstılar be tel aviv ve hayfa içinde geçerli hele bae s.arabistan bahreyn katar buraları hiç düşünmeden vurur bu olay incirliği öğretir
    Cevapla
  • glr 4 yıl önce Şikayet Et
    bize abd olacak diye bir ğayide yok parasıyla degilmi putinden alırız o zaman abd kendi çagıracak biz verelim diye ğüçlü TÜRKİYE olmaya Reisle devam edip dahada ğüçleneceğiz evel ALLAH
    Cevapla
  • Urfa 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ekonomidi batmis bir devlet. Gücjne bakmaz utanmadan aday olacakmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi