Türkiye'ye 'korsan' diyen Rumlara, KKTC'den zehir zemberek cevap

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'yi korsanlıkla suçlayan Rum Yönetimine tepki gösterdi. "Ada'da korsan bir devlet varsa, o da Rum liderliğidir" diyen Taçoy, "Türkiye olmasaydı Rum liderliği olarak deniz korsanları gibi Kıbrıs Türküne saldıracak ve katliamlarınıza yine devam edecektiniz. Rum liderliği haddini bilmeli ve kendine gelmeli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye 'korsan' diyen Rumlara, KKTC'den zehir zemberek cevap
Türkiye'ye 'korsan' diyen Rumlara, KKTC'den zehir zemberek cevap
GİRİŞ 20.01.2020 13:56 GÜNCELLEME 20.01.2020 14:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini "korsanlık" olarak değerlendiren Rum yönetimine sert tepki gösterdi. "Ada'da korsan bir devlet varsa, o da Rum liderliğidir" diyen Taçoy, "Kıbrıs Rum liderliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımları 'korsanlık' olarak değerlendirmiş. Haddini bilmez Rum liderliği, bu Ada'da sadece korsan devletin kendileri olduğunu bilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

"KATLİAMA DEVAM EDECEKTİNİZ"

 

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) son dakika açıklama yapan Hasan Taçoy şöyle devam etti: "Kıbrıs Türkünü, 1960 Cumhuriyeti'nden silah zoruyla uzaklaştıran, haklarımızı gasp eden Rum liderliğidir. Türkiye bölgede olmasaydı, Türkiye bizlerin garantörü olmasaydı, Rum liderliği olarak deniz korsanları gibi Kıbrıs Türküne saldıracak ve katliamlarınıza yine devam edecektiniz. Rum lider Nikos Anastasiadis'e ve şurasına hatırlatmak isteriz ki, Kıbrıs Türk halkı her zaman anavatan Türkiye ile yoluna devam edecektir. Doğu Akdeniz'deki haklarımızın gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Rum liderliği, haddini bilmeli ve kendine gelmelidir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • sdf 4 yıl önce Şikayet Et
    74 de ingilizin kurtardığı rum korsan.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs genci,laylaylom yaşamamalı.Sorumluluk bilincinde Kıbrıs için hem mücahit,hem müteahhit olarak çalışarak Rum halkı nazarında güçlenip Avrupa da seslerini yükseltmeli.İngiliz pasaportlarına güvenmemeli.
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Kktc devlet sitatusunu öldurup 84,85sînci il yaratmali
    Cevapla
  • Özgür t. 4 yıl önce Şikayet Et
    Nokta
    Cevapla
  • Aytalam 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlikte güç doğar.Kağıt üzerinde KKTC olarak yazılmıştır ve yazılıdır da,iki ülke tek millet anlamında okunmlı yazılmalı anlamalı.Bu işin lamı cımı yok ayrı ayrı yol almaya başlarsak herşeyimizi kaybederiz başta kıbrıs türkü herşeyini kaybeder.Tekrar kazansak da bugünkü imkanlar elimizde olmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması