Macron'dan Erdoğan ile ilgili küstah açıklama!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'nin Libya hamlelerini hazmedemeyişi halen daha devam ediyor. Macron şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Libya konusunda verdiği sözü tutmamakla suçladı.

Macron'dan Erdoğan ile ilgili küstah açıklama!
Macron'dan Erdoğan ile ilgili küstah açıklama!
GİRİŞ 29.01.2020 20:30 GÜNCELLEME 30.01.2020 19:32
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Libya konusunda verdiği sözü tutmamakla suçladı. Macron, Erdoğan'ın, Suriye'li muhaliflerin Libya'ya Türk gemileriyle taşınmasına yardımcı olduğunu iddia etti. 

 

 

Elysee Sarayı'nda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i ağırlayan Macron, Libya'daki son gelişmelerle ilgili Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. 

 

 

Macron, "Son günlerde, Türk gemilerinin Libya topraklarına gelen Suriyeli paralı askerlere eşlik ettiğini görüyoruz. Bu, Berlin'deki konferansta Erdoğan'ın verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali ve verilen sözlerin tutulmadığı anlamına geliyor." dedi.

Macron, "Bu müdahale, Avrupa ve Sahel bölgesinin güvenliği için de saldırı anlamına geliyor" ifadesini kullandı ve Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye arasında Libya'ya Türk askeri gönderilmesine yönelik anlaşmayı eleştirdi.

YUNANİSTAN'A VE KIBRISLI RUMLARA DESTEK

Doğu Akdeniz'deki gerginliğe de atıfta bulunan Fransa Cumhurbaşkanı, ülkesinin ve AB'nin Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlara desteğini yinelerken, Türkiye'yi "tahriklerde ve haksız müdahalelerde" bulunmakla suçladı.

Macron, Fransa ve Yunanistan arasında güvenlik alanında stratejik işbirliğinin oluşturulacağını ve önümüzdeki haftalarda bu işbirliğinin ana hatlarının belirginleşeceğini söyledi. Macron, bu çerçevede, Fransız donanmasının, Avrupa'nın stratejik bölgesinin güvenliğinin sağlanması için varlığını artıracağını ifade etti. 

Libya'da devam eden krize çözüm bulmak için Türkiye ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu ülkeler Berlin'de toplanmışlardı. Toplantıda bazı maddeler üzerinde anlaşma sağlanmıştı. 

YORUMLAR 106
  • Turgay 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhur başkanımızın işine gelmemiştir tutmamıştır hep siz mi döneklik yapacaksınız hem bizim reisimiz verdiği sözü tutar
    Cevapla
  • Elazığlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Avantadan gelen 440 milyar eurodan bahsedelim.Zavallı Afrika ülkelerinden yılda topladığı harçtan.
    Cevapla
  • A.o 3 yıl önce Şikayet Et
    Somurdugu .katliyam yaptigi tum devletlere. Her hafta dergi çikaralim .ingilizce fransizca arabca. Bu dergi 6 ay devam etsin.
    Cevapla
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    He doğru diyelim be yapacan zuppe sen git kumda top oyna bu işler boyunu aşar
    Cevapla
  • ali can 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'dan çatlak sesler yükseldikce, fransız otomobillerinin reklamı daha da artıyor, Sizce sebep ne olabilir..?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor