Avrupa'da skandal! PKK propagandası lise kitaplarına girdi

Fransa'da Macron tarafından Elysee Sarayı'ndan ağırlanan PKK liderleri ve temsil ettikleri terör ideolojisi şimdi de liseli Fransız gençlerin ders kitabına girdi. YPG'yi simgeleyen paçavralar ve silahlı üniformalı teröristlerin fotoğrafının da yer aldığı söz konusu kitapta 'Kürtler dünyada devleti olmayan en büyük ulus' olarak ifade ediliyor.

Avrupa'da skandal! PKK propagandası lise kitaplarına girdi
Avrupa'da skandal! PKK propagandası lise kitaplarına girdi
GİRİŞ 05.09.2020 23:08 GÜNCELLEME 06.09.2020 00:52
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Fransa Eğitim Bakanlığının müfredatında olmayan ancak 2020-2021 eğitim yılı için yardımcı kitap olarak hazırlanan eğitim materyalinde terör örgütü YPG/PKK'nın anlatıldığı iki sayfa bulunuyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Belin Yayınevi tarafından basılan yardımcı ders kitabı, ülkedeki tüm okullarda öğrencilere okutulmayacak ancak tarih dersini veren öğretmenler inisiyatif kullanarak bu kitabı okutma imkanına sahip.

 "DEVLETİ OLMAYAN ULUS: KÜRTLER"

Söz konusu kitapta "Devleti olmayan ulus: Kürtler" başlıklı bölümde “Kürtler dünyada devleti olmayan en büyük ulus" ifadesi yer alıyor. Kitapta terör örgütü PKK'nın geçmişi ile ilgili kronolojik bilgiler kullanılıyor ayrıca Peşmerge hakkında bilgiler de bulunuyor. Kitapta YPG'yi simgeleyen paçavralar ve silahlı üniformalı teröristlerin fotoğrafı da yer alıyor.

"SURİYE KÜRDİSTANI'NIN SONU"

Bunların dışında kitapta Le Monde gazetesinin "Suriye Kürdistanı'nın sonu" başlıklı ve 21 Ekim 2019 tarihli haberi de kullanılıyor. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin hudutlarının güvenliğini sağlamak, sınırlarının güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek amacıyla geçen yıl ekimde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın "Kürtleri hedef aldığı" iddia ediliyor.

MACRON TERÖRİSTLERİ ELYSEE SARAYI’NDA AĞIRLAMIŞTI

PKK/YPG’li teröristlerce 2016 yılında Paris’te sözde ‘Rojava temsilciliği’ kurulmasına göz yumdu. Türkiye’nin yoğun eleştirilerine rağmen halen faaliyette olan bu temsilcilik Fransa içerisinde PKK’nın siyasi bürosu olarak işlev görüyor. 2015 yılında Elysee Sarayı’nda YPG’li teröristler ağırlandı. Dönemin Cumhurbaşkanı Hollande, YPG’ye her anlamda destekte bulunacağını ifade etti. Koltuğun sahibi değişse de taktik değişmedi. 2018’de Cumhurbaşkanı Macron, ‘SDG’ kılıfını kullanan teröristleri Elysee Sarayı’nda ağırladı ve onlara her türlü destek vaadinde bulundu.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 93
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Makron PKK'LI teröristlere çok özeniyorsan sende PKK'ya katıl dağa çık bir mermide senin olsun Kahraman Mehmetçiğimiz gerekeni yapar sen merak etme makron buradan Avrupa Birliğine sesleniyorum Hiç kimse Türkiye Cumhuriyetini devletinin kuvvetini ve gücüne sınamasın her kim bize kafa tutarsa biz o kafaları koparırız bu böyle biline.
    Cevapla
  • Arif inanç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar heyecana ne gerek var ki! İki satır yazı biz yazamiyormuyuz ders kitaplarımıza. Fransa nin sonurgeci bir devlet olduğu. Yaptıkları 1 milyon Cezayir linux hayatını kaybetmesi.... 2 milyon Afrika lıyı katletmeleri... daha yüzlerce katliam. Yazın kardeşim. Herkes yazıyor önüne geleni biz hiç olmaz sa gerçekleri yazalım. Yazık ya. Saygilarimla
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman fransadan onlara toprak olarak bir parça versinler, ve kürtleri bu kadar düşünüyorlarsa fransa anakarası içinde onlara bir devlet oluştursunlar.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    madem ülkerleri yok o zaman macron fransa nın yarısını kürtlere devlet olarak versin bu sorun da oratadan kalksın bizleri uğraştırmasın nasıl olur?...
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk ypg yi Kürt olarak gösterip algı yapıyor. Kürtleri çok düşünüyorsan HDP nin önünde evlat nöbeti tutan analara gel destek ol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar