Son dakika: Dünya bu açıklamayı bekliyordu! Virüs için tarih verildi! ABD'den 'acil' duyuru

Son dakika haberi: Dünyayı büyük endişeye sevk eden corona virüs aşısı için bilim insanları zamanla yarışıyor. Dünyada peş peşe ülkelerde virüs vakasına rastlanırken, bilim insanları coronavirüsü aşısıyla ilgili önemli açıklama yaptı. Bilim insanları dünyada büyük korkuya neden olan virüsün tedavisinde kullanılmak üzere çalışma başlattıklarını duyurdu. ABD, koronavirüs tehdidi nedeniyle "acil durum" ilan etti

Son dakika: Dünya bu açıklamayı bekliyordu! Virüs için tarih verildi! ABD'den 'acil' duyuru
Son dakika: Dünya bu açıklamayı bekliyordu! Virüs için tarih verildi! ABD'den 'acil' duyuru
GİRİŞ 01.02.2020 00:47 GÜNCELLEME 01.02.2020 01:01
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Çin'den dünyaya yayılan öldürücü virüs coronavirüsle ilgili gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Yayıldığı ilk günden bu yana en az 200 kişi hayatını kaybetti, 10 bin kişiye de virüsün bulaştığı açıklandı. Gergin bekleyiş sürerken bilim insanlarından aşıyla ilgili açıklama geldi.

ABD'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

ABD, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve hızlı bir şekilde diğer ülkelere de yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde ''acil durum'' ilan etti.


BİLİM İNSANLARI DUYURDU

Fransız Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları, Çin'den dünyaya yayılmaya başlayan yeni tip coronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Coronavirüs, çin aşı

Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları, coronavirüsü tedavisinde kullanılması adına bir aşı geliştirmeye çalıştıklarını açıkladı.

20 AY İÇERİSİNDE KULLANILABİLİR

 

 

Enstitü yetkilisi Christophe D’Enfert gazetecilere yaptığı açıklamada aşının 20 ay içerisinde kullanılabileceğini ifade etti.

Çin sağlık yetkilileri bugün coronavirüsünde son durumu dünyaya duyurdu. Yapılan son açıklamada virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 213'e yükseldiği, enfekte olan insan sayısının da 9 bin 809 olduğu belirtildi.

Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle birçok havayolu şirketi uçuşlarını durdurdu

ÇİN'DEN KORKUTAN UYARI: İYİLEŞENLER TEKRAR HASTALANABİLİR

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC), ülkede yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınına yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin, tekrar virüse yakalanabileceği uyarısında bulundu.

NHC tarafından Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, komisyon uzmanlarından Çin-Japon Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanları Grubu Başkanı Can Çingyüen, ülkede yeni tip koronavirüsten etkilenerek daha sonra hastanelerde iyileşen kişilere sağlıklarını korumaları uyarısında bulundu.

Çin'de Hubei eyaletine bağlı 17 kentte yaşayan yaklaşık 50 milyon kişi karantina altında yaşıyor.

Virüse yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin vücutlarının antikor geliştirdiğine dikkati çeken Can, ancak bu kişilerin tekrar hastalanmamak için dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Can, "Antikorlar, uzun süre hayatta kalmaz. Bu yüzden iyileşmiş hastaların tekrar enfeksiyon kapabileceklerine dair hala risk var. Onlar kendilerini korumaya devam etmeli." ifadelerini kullandı.

AN İTİBARIYLA CORONA VİRÜSÜNÜN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

ABD ACİL DURUM İLAN ETTİ
 

ABD, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve hızlı bir şekilde diğer ülkelere de yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde ''acil durum'' ilan etti.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, hızla yayılan yeni tip koronavirüsünün ABD'de 6 kişide tespit edilmesinin ardından ülke genelinde ''kamu sağlığı acil durumu'' ilan edildiğini duyurdu.

Son iki hafta içinde Çin'i ziyaret etmiş yabancı ülke vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı getirildiğini de açıklayan Azar, yeni tip koronavirüs taşıma riski olan yabancı uyruklu vatandaşların ülkeye girişinin geçici olarak askıya alındığını söyledi.

Son 14 gün içinde Çin'e seyahat etmiş ABD vatandaşlarına ise havalimanlarında virüs taraması yapılacağını belirten Azar, bu kişilerin 14 gün boyunca karantinaya alınacağını kaydetti.

Çin'i seyahat etmiş yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik seyahat yasağı pazar günü yerel saat ile 17:00'da yürürlüğe girecek.

ABD, ayrıca salgın sonrasında Vuhan'da bulunan personel ve sivil vatandaşlarını ülkeden tahliye etmiş, ABD'li hava yolu şirketleri Delta ve American Airlines, Çin uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.


İRAN DA UÇUŞLARINI DURDURDU

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yeni tip koronavirüs salgını (2019-nCoV) nedeniyle Çin'e karşılıklı tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

İran devlet televizyonuna konuşan Nemeki, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınacak önlemleri değerlendirmek için Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri başkanlığında bazı bakanların da katılımıyla toplantı düzenlendiğini söyledi.

Nemeki, "Koronavirüsün yayılmasını önlemek için İran ile Çin arasındaki gidiş-geliş tüm uçuşların geçici olarak durdurulması kararı alındı." dedi.

İran'da  herhangi bir pozitif koronavirüs vakası olmadığını aktaran Nemeki, virüsün ortaya çıktığı Vuhan kentindeki 70'ten fazla İran vatandaşının ülkeye getirileceğini belirtti.



YURT DIŞINDAKİ VUHANLILAR KENTE GERİ GETİRİLİYOR

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC), yaptığı açıklamada, yerel bir hava yolu şirketince yapılacak seferlerle Malezya ve Tayland'da bulunan Vuhan sakinlerinin kente geri getirileceğini bildirdi. Tayland'daki 117 ve Malezya'daki 100 Vuhanlı için iki sefer düzenleneceği belirtildi.

İSVEÇ'TE İLK KEZ RASTLANDI

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) vakasına İsveç'te ilk kez rastlandı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumunca yapılan yazılı açıklamada, Jönköping kentinde bulunan Ryhov Hastanesinde 20 yaşında bir kadında yeni tip koronavirüs vakasına rastlandığı belirtildi.

Genç kadının, Vuhan kentine kısa süre önce turistik ziyaret gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, 24 Ocak'ta İsveç'e geldiği ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, kadının durumunun iyi olduğu ve virüsün kimseye bulaşmadığı vurgulandı.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs, Türkiye'de henüz tespit edilememesine rağmen iç piyasada maske satışlarını artırdı. Türkiye’de maske stoklarının tükenmiş durumda olduğu, imalatçıların teslimatlar için 8 hafta sonrasına zaman verdikleri ve Pazar günü dahil 3 vardiya üretim yapıldığı bildirildi.

KAYNAK: HABER7 / AJANSLAR
YORUMLAR 102
  • Doğulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım atom bombalarınızı aktif ediniz. Çok güvendiğiniz yeni nesi uçakları kullanın. Hadi iddanızda doğru iseniz. Yapın ama yalancısınız ve aciz varlıklarımız.
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın sopası yok diyenlere işte verirse böyle verir hadi görelim tüm zalimleri ve alma mazlumun ahını sonra cikar aheste aheste
    Cevapla
  • lütfen 4 yıl önce Şikayet Et
    https://www.youtube.com/watch?v=ekcLSHokL-Q.. ŞU LİNKİ TIKLAYIP LÜTFEN İZLEYİN.virüsle ilgili gerçekler.
    Cevapla
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler konusunda nokta atışı yapmışsın, ama teorilerle sonuç alamazsın.
    Cevapla
  • ARAŞTIRIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd yi yöneten illüminati nin dünya nüfusunu azaltmak için ortaya çıkardıkalrı yaydıkalrı bir virüstür.hepsi şeytani.hiç bir şey göründüyü gibi değil.
    Cevapla
  • Müslüman Kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan'a ve Myanmar'a çok zulmettiler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti