Suriye'de son dakika gelişme: Muhalifler Halep'ten çekildi

Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırı düzenlediği Halep'de endileşendiren bir gelişme yaşandı. Reuters'ın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı son dakika haberine göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esed rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi.

GİRİŞ 16.02.2020 20:45 GÜNCELLEME 16.02.2020 21:11
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırı düzenlediği Halep'de endileşendiren bir gelişme yaşandı.

 

Reuters'ın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı son dakika haberine göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esed rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi.

Böylelikle Esed rejimi, 8 yıl sonra Halep'in kontrolünü tamamen ele geçirmiş oldu. 

 

GÜN BOYU SICAK ÇATIŞMALAR DEVAM ETTİ

Gün boyu Halep'in kırsal bölgesinde, muhaliflerle Rusya destekli rejim güçleri arasında yoğun çatışma yaşanıyordu. 

Esed rejimi ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan güçler, Halep'te son 24 saatte 6 yerleşim yerini ele geçirmişti. 

Muhalif gruplar, rejimin ilerlemesini durdurmak için operasyon düzenlemişti. Bölgede sabah saatlerinden itibaren ciddi sıcak temas ve çatışma yaşanmıştı. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye kararı: Her yerde vuracağız

TÜRKİYE MÜHLET VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejiminin Astana ve Soçi mutabakatına uygun olarak geri çekilmesi için bu ayın sonuna kadar mühlet verildiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de bu çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı, rejim unsurları tarafından Türk askerine yönelik herhangi bir saldırısı durumunda gereğinin yapılacağını vurgulamıştı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • arif abi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç dostun kalmamışsa kendine bak der atalarımız. Bizi sevmeyen çok ise yine suç bizde. İlmi siyaseti beceremiyoruz demektir. Peygamber efendimiz bile bodoslama hiç bir işe dalmamış, gerekirse düşmanla anlaşma yapmış, orantısız ve zamansız saldırmamıştır. Birileri türkleri yok etmek istiyor olabilir, olabilir ama her cephede çatışırsak ekonomi çöker, ekonomi çökerse de savaşacak gücümüz kalmaz. Güçlü ekonomiden taviz vermek demek, savunmadan taviz vermek demektir.
    Cevapla
  • halo dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da Pkk kamplarını kuran , öcalan itini besleyen esed sivilleri vurmaz denecek neredeyse
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani Esed hep sivilleri vuruyordu!
    Cevapla
  • KRİPTO KUŞATMASI 4 yıl önce Şikayet Et
    ASALA Rus destekli bir Ermeni terör örgütüydü. Ermenileri harcamak yerine Kürtleri harcayacakları bir yapı oluşturup PKK’ya dönüştü. Rusya’nın Kızıl Elması Kafkasya, Çeçenistan, Gürcistan, Ermenistan, PKK/YPG, M4 karayolu, Kobani, Lazkiye üzerinden Akdeniz’e açılmaktır. Bu planı yürütmek üzere Gürcü asıllı C.B. Putin, annesi Ermeni babası Yahudi asıllı B.B. Mihail ve Ermeni ayaklanmasını başlatan dedenin torunu D.İ.B. Lavrov görevlendirdi. Suriye senatosundan ermeni tasarısını geçiren Lavrov’dur. Ermeni asıllı FG’nin FETÖ’sü de bir kripto Ermeni örgütüdür ve 15 Tem. kriptoların yüzüncü yıl kalkışmasıdır. Suriye’deki katliamı destekleyen HDP, Perinçekler, KK ve ekibi de kriptolardandır.
    Cevapla
  • Saka 4 yıl önce Şikayet Et
    İran destekli yabancı terörist gruplar deniyor neden tam açıklanmıyor bu gruplar Afgan, pakistan,ırak, o çok sevdiğiniz müslüman kardeşleriniz her zaman derim Türkiye nin tek güvencesi kendini bilen halkıdır hiç bir müslüman denen ülkeden hicazet almayız yardımda dahil onların ülkesi onlara
    Cevapla
  • vlk 4 yıl önce Şikayet Et
    şii milis onlar Türkün Türkten başka dostu yoktu ya kıbrıslılar bizi istemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu