DSÖ'den koronavirüs çıkışı: Dünya görülmemiş bir durum yaşıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Çin dışındaki ülkelerde çok daha hızlı yayılarak, dünyayı "meçhul bir bölgeye" çevirdiğini söyledi.

DSÖ'den koronavirüs çıkışı: Dünya görülmemiş bir durum yaşıyor
DSÖ'den koronavirüs çıkışı: Dünya görülmemiş bir durum yaşıyor
GİRİŞ 03.03.2020 06:43 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:48
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dünyanın daha önce toplumlar arasında bu kadar hızlı yayılan bir salgına şahitlik etmediğini vurguladı.

 

 

Bununla beraber Kovid-19'un doğru önlemlerle kontrol edebileceğine işaret eden Ghebreyesus, virüsün hızlı yayılarak dünyayı "meçhul bir bölgeye" çevirdiğini ifade etti.

Dünya genelinde, Çin dışında 61 ülkede 8 bin 739 vaka görüldüğünü ve 127 kişinin virüs nedeniyle öldüğünü anımsatan Ghebreyesus, "Son 24 saat içinde Çin dışındaki ülkelerde, Çin'e göre neredeyse 9 kat daha fazla vaka bildirildi." dedi.

 

 

Ghebreyesus, Kovid-19 için Güney Kore, İtalya, İran ve Japonya'nın DSÖ'nün en kaygı duyduğu ülkeler olduğunu kaydetti.

BM'DEKİ ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Avusturyalı Elisabeth Tichy-Fisslberger, yaptığı yazılı açıklamada, Cenevre'de devam eden İnsan Hakları Konseyi'nin 43'üncü oturumu kapsamındaki tüm yan etkinliklerin (panel, konferans ve sergi) virüs riski nedeniyle iptal edildiğini bildirdi. 

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 945'E ÇIKTI

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 945’e çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 31 kişi hayatını kaybetti, 125 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.

Ülkedeki toplam ölü sayısı 2’si Hong Kong’dan olmak üzere 2 bin 945’e ulaşırken, tespit edilen vaka sayısı 6 bin 806'sının durumu ciddi olmak üzere 80 bin 151’e çıktı. 

Bununla birlikte Kovid-19’dan iyileşerek taburcu edilen hastaların sayısı 47 bin 204’e yükselirken, virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 587’ye, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 40 bin 651’e geriledi. 

Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde vaka sayısı 100’e ulaştı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

YORUMLAR 18
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    bu saçmalığın ilacı falan hikayesi boş çaba ve para harcama. Amaç öldürücü ama az zaiyat veren bir şeyle insanları korkutmak. iki gün sonra ülkede bahar gelecek. güneşin altında grip olan görmedim. Yazın zaten grip olmaz. bol bol karpuz yersiniz, kavun yersiniz.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işin içinde DSÖ de var insnlara korku politikası yapıyorlar. insanları yönlendirmeye ve kendilerine muhtaç bırakma sistemi. önce korkut sonra insanlaığı köle yap
    Cevapla
  • Muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadislerde işaret edilen kıyamet alameti terden çıkıp insanlara saldıracak olan bir hayvan 'Dabbetül Arz' kelimesinin ebced şifresiyle karşılığı 2020 çıkıyor. Anlaşılan bu virüs dünyayı sarsacak.
    Cevapla
  • Muhammed İkbal 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahuekber
    Cevapla
  • MERAL 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar zulmün içinde bu hastalık Allah'ın bir gazabı olsa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor