DSÖ'den ülkelere koronavirüs çağrısı

Dünya genelinde toplam vaka sayısının 100 bine ulaştığı koronavirüsle ilgili peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Ülkeleri, her bir vakayı bulmaya, test etmeye, izole etmeye, tedavi etmeye ve her temasın izini sürmeye çağırıyoruz." dedi.

DSÖ'den ülkelere koronavirüs çağrısı
DSÖ'den ülkelere koronavirüs çağrısı
GİRİŞ 06.03.2020 21:18 GÜNCELLEME 06.03.2020 21:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Son 24 saatte 47 ülke ve bölgeden 2 bin 736 Kovid-19 vakası rapor edildi." diye konuştu.

"HER BİR VAKA TESPİT EDİLMELİ"

Ghebreyesus, ülkelere, her bir vakayı bulmaya, test etmeye, izole etmeye, tedavi etmeye ve her temasın izini sürme çağrısında bulunarak, "Kovid-19 salgınını yavaşlatmak hayat kurtarıyor ve ayrıca (aşı bulunması için) hazırlık, araştırma ve geliştirme için zaman kazandırıyor. Her bir gün salgını yavaşlatabilirsek bu, hastanelere vakaya karşı hazırlıklarını tamamlayabilmeleri için başka bir gün kazandırılması anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

400 BİLİM İNSANIYLA TOPLANTI

Geçen ay Kovid-19 konusunda önceliklerin belirlenmesi için 400 bilim insanıyla toplantı yaptıklarını aktaran Ghebreyesus, "Ayrıca mülteciler ve ülke içinde yerinden edilmiş kişiler gibi haklarından mahrum edilmiş topluluklara yönelik müdahaleleri değerlendirmek için araştırma protokolleri geliştiriyoruz." bilgisini paylaştı.

20 AŞI GELİŞTİRİLİYOR

Ghebreyesus, şimdiye kadar DSÖ 40 tanı testinin gözden geçirilmesi ve onaylanması için başvuru aldı, 20 aşı geliştiriliyor ve tedavi için pek çok klinik çalışması devam ediyor." dedi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, küresel şirketlerle temaslarının devam ettiğini bu hafta başında 200 üst düzey yönetici ile çalışanlarını ve müşterilerini nasıl koruyabileceklerine dair görüşme yaptığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • soru 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim aşı merkezinin bir alışması var mı?
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu rotschild virüsü çinde yaydı, nereye ne kadar bulaşır, ne kadar öldürür izleyip rapor edilmesini istiyor. Bunu da dünya sağlık örgütü dedikleri ve kendilerine çalışan çete aracılığıyla raporlamasını istiyor. Bu tam bir simulasyon. Anlaşılan virüsün hasarının çoğu amerikaya planlanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak