Almanya'dan koronavirüs için 614 milyar dolarlık paket!

Almanya, koronavirüs salgınının dünya genelinde giderek yayılması üzerine İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik yardım paketini yürürlüğe sokma kararı aldı.

Almanya'dan koronavirüs için 614 milyar dolarlık paket!
Almanya'dan koronavirüs için 614 milyar dolarlık paket!
GİRİŞ 16.03.2020 08:23 GÜNCELLEME 16.03.2020 09:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hükümet, koranavirüs salgını yüzünden zor durumda olan şirketlere ‘sınırsız’ kredi yardımı yapacak.

 

 

Başbakan Angela Merkel, Alman hükümetlerinin tarihinde eşi benzeri görülmemiş önlemler alınacağını ve bu salgınla mücadelede ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Olaf Scholz, “Devlet destekli kalkınma bankaları, hiçbir üst sınır olmadan kredi verecek, bizim en önemli mesajımız bu olacak.” dedi.

 

 

614 MİLYAR DOLAR KREDİ GARANTİ EDİLDİ

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise devletin ilk adımda 614 milyar dolar değerinde krediyi garanti etmek için para musluğunu açacağını belirterek, “Biz siyasi irade ve para eksikliği yüzünden başarısız olmayacağımıza söz veriyoruz. Bu hiçbir sağlıklı şirketin ve işçinin sorun yaşamayacağı anlamına geliyor.” diyerek, hükümetin kararlığını vurguladı.

Altmaier, Alman hazinesinin uzun soluklu bir mücadele için gerekli kaynağa sahip olduğunu söyledi. 

Almanya, 2008 yılındaki küresel mali krizde şirketlerine 500 milyar dolar civarında kredi açmıştı.

Hükümetin açıkladığı son 614 milyar dolarlık kredi paketi, bunun da ötesine geçerek savaş sonrası en büyük yardım planı olarak tarihe geçti.

YORUMLAR 11
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Sadaka Belayı Defeder'' Hadis-i Şerif.Bu Musibetlerde Mazlumun Ahı vardır.İnşaallah Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız Sadakalar bu musibetten en az hasarla çıkmamıza vesile olacaktır.
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    mevlam ne eylerse güzel eyler
    Cevapla
  • beratoktay 4 yıl önce Şikayet Et
    Merkel Hanım 27 AB ülkesi 10 yıldır 3 milyar avro yu suriyeli sığınmacılar için vermezseniz ALLAH başınıza öyle belalar verirki 614 milyar Doarı gözünüz görmeden harcarsınız. ALLAH merhamet etmeyene merhamet etmez.
    Cevapla
  • Avrupalı 4 yıl önce Şikayet Et
    614 milyar hediye olarak verilmiyor, isleri iyi gitmeyen sirketler borc alabilecek, yoksa isverenler iscileri isten cikartacaklar.
    Cevapla
  • Eser 4 yıl önce Şikayet Et
    Merkel Suriyeliler için çay parası göndermeye kalkıyordu. Allah sizi daha ne yapar bilinmez. Yabancı düşmanı ırkçılar sizi.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be. Insanlığa beş kuruş para yatırım yapmaya korkan Almanya birdenbire milyarlarla konuşur olmuş. Bu Almanyanın allah belasını versin, faşist millet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi