İtalya'dan haber geldi: Kullanamayacağımız zamana doğru ilerliyoruz...

Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgının merkez üssü olarak açıklanan İtalya’da bilanço her geçen gün artarken, Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana’nın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Fontana, 'Ne yazık ki sayılar artmaya devam ediyor, daha da kötüleşiyor. Yoğun bakım ünitelerini kullanamayacağımız zamana doğru yaklaşıyoruz çünkü daha fazla yatağımız yok' dedi.

GİRİŞ 16.03.2020 10:35 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:25
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından tüm dünya üzerinde etkisini hissettiren koronavirüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Salgının Çin'de çıkmasının ardından Avrupa'ya yayılması ile birlikte en çok etkilenen ülke İtalya oldu.

 

 

Her geçen gün ölüm ve vaka sayılarının arttığı İtalya'da şuana kadar 1809 kişi hayatını kaybederken, 24 bin 747 enfekte bulunuyor. Son olarak Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana'nın yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Fontana, "Ne yazık ki sayılar artmaya devam ediyor, daha da kötüleşiyor." dedi ve felaket senaryosunu açıkladı.

"DAHA FAZLA YATAĞIMIZ YOK"

 

 

İtalya'nın kuzeyinde hastaneler alarm veriyor. Yoğun bakımda tedavi gören 1500'ü aşkın hastanın çoğu ülkenin kuzeyinde. Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana, "Ne yazık ki sayılar artmaya devam ediyor, daha da kötüleşiyor. Yoğun bakım ünitelerini kullanamayacağımız zamana doğru yaklaşıyoruz çünkü daha fazla yatağımız yok" dedi.

Bölgede en fazla eksikliği hissedilen ekipman, solunum cihazı. Milano Fuar Merkezi'ne 500 yataklı bir hastane oluşturuluyor.

Amerikan New York Times gazetesi, hafta içinde İtalya sağlık sisteminin kapasitesinin salgın nedeniyle büyük baskı altında olduğunu yazmıştı. Gazete, Lombardiya bölgesindeki hastanelerde görevli doktor ve hemşirelerin, koronavirüs hastalarını aciliyete göre sınıflandırmak, kimin tedavi altına alınıp kimin alınmayacağına karar vermek zorunda kaldığını belirtmişti.

İSPANYA'DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

İspanya'da koronavirüs salgınına karşı 'Acil Durum' ilan edildi. İspanya Hükümeti, ülke sınırlarının 16 Mart Pazartesi itibariyle kapatılacağını ve halkın evlerinden acil durumlar haricinde dışarıya çıkmaması uyarısında bulundu.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da koronavirüs salgınına karşı Yeni Delhi Hükümeti 'Salgın Yasasını' hayata geçirdi. Yasaya göre yetkililer halkı zorunlu karantinaya alabilir.

İNGİLTERE, BAĞIŞIKLIK GELİŞTİRİLMESİNİ UMUYOR

İngiltere'de hükümet 70 yaş üstü kişilerin evlerinde kendilerini 4 ay boyunca karantinaya alması gerekebileceğini duyurdu.

İngiltere'de koronavirüsün zaman içinde nüfusun büyük kısmına bulaşması, böylece halkın 'sürü bağışıklığı' geliştirmesi planlanıyor. Hükümet, böylece halkın her yıl mutasyona uğrayarak grip gibi tekrar hasta etme ihtimali bulunan bu virüse bağışıklık geliştirmesini umuyor.

YORUMLAR 52
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    papanız neden gizleniyor? dinsiz çin kadar dirayetli olamadınız... inancınız çoook zayıf! bir zerreyi(virüsü) dahi yenemediniz sizin gücünüz bu kadar kimseyi kandırmayın artık pes edinde yardım edilsin...
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Covid-19 tedavisinde kullanilmis tibbi malzemele atiklari yakilarak imha ediliyormus ya, yakın gitsin avrupayi virus daha fazla yayilmadan, olsun bitsin. Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma !
    Cevapla
  • Mavi Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    karanlık avrupaya doğru , modern Influenza!!! Bir Imparatorluğun çöküşünü hep birlikte izliyoruz...
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanları, garibanları sümermek için harcadığınız paraları ülkeniz için harcasaydınız bugün bu hallere düşmezdiniz.Unutmayın AHİRET hayatı daha kötü olacak zalimler , fasıklar, kafirler hele hele MÜNAFIKLAR İçin Elim bir azap vardır.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    mültecileri itip kakiyordunuz müslüman diye, aha iste Allah bu mülteci müslüman kardeslerimizin yolunu aciverdi. Simdi siz buyur ediceniz müslümanlari ülkenize. Belki hidayete de bu vesileyle erersiniz. Zafer islamindir.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahuekbervelillahilhamd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…