Fransa'da yüzlerce göçmen koronavirüs darbesini yaşıyor

Fransa genelinde olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen başkent Paris’te kurdukları çadırda yaşayan göçmenler, koronavirüs salgınından etkilenen ülke için tehdit oluşturuyor.

Fransa'da yüzlerce göçmen koronavirüs darbesini yaşıyor
Fransa'da yüzlerce göçmen koronavirüs darbesini yaşıyor
GİRİŞ 20.03.2020 14:08 GÜNCELLEME 20.03.2020 14:08

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Saint Martin kanalı çevresine kurdukları çadır ile uzun yıllardır soruna neden olan göçmenler, bu kez de koronavirüsün yayılmasına neden olabileceği gerekçesi ile endişeye neden oluyor.

Fransız polisinin müdahalelerine rağmen kanal çevresinde çadır kurarak hayatta kalmaya çalışan göçmenler, sokağa çıkma yasağını uygulanmasına rağmen kanal kenarında yaşıyor. Paris'in de içinde olduğu Ile-de-France Valisi Michel Cadot, göçmenler için “Ne yapacağımı bilmediğimi itiraf ediyorum. Afganlar, Sudanlılar’dan oluşan yaklaşık 500 göçmenin önümüzdeki günlerde sığınma evini yerleştirilmesini umuyorum” dedi.

Düzensiz göçmen kamplarının bulunduğu Aubervilliers sakinlerinden adını açıklamak istemeyen bir kişi “Bu insanları kendi aralarında yerinde mi tutacaklar ya da başka bir yere mi gönderecekler mi bilmiyorum” dedi.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor