Fransa'da gündeme bomba gibi düşen araştırma: 17 milyon kişi ölüm riski altında

Fransa Bilim Konseyi, ülkede koronavirüsü nedeniyle ölüm riski altında olan kişi sayısının 17 milyon olduğunu açıkladı.

Fransa'da gündeme bomba gibi düşen araştırma: 17 milyon kişi ölüm riski altında
Fransa'da gündeme bomba gibi düşen araştırma: 17 milyon kişi ölüm riski altında
GİRİŞ 08.04.2020 23:14 GÜNCELLEME 08.04.2020 23:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fransa Bilim Konseyi korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik yapılan araştırmaların sonucunu paylaştı. Açıklanan verilere göre ülkede Covid-19 nedeniyle ölüm riski altında olan kişi sayısının 17 milyon olduğu ifade edildi. Yaş ve hastalık faktörlerini inceleyerek Fransa'da nüfusun 4'te 1'inin ölümcül risk altında olduğunu belirten Konsey, riskli vatandaşlar için kesin sokağa çıkma yasağı getirilmesini talep etti.

 

 

Fransa'da 67 milyonluk nüfusun 17 milyonunun Covid-19 nedeniyle ölüm riski taşıdığını açıklayan Fransa Bilim Konseyi, ileri yaş ve hastalıkların ölüm riskini arttırdığını bildirdi. Riski arttıran hastalıklar arasında hipertansiyon, diyabet ve viral hassasiyetin yanı sıra obezite ve sigara tüketiminin de ölüm riskini arttıran faktörler olduğu aktarıldı. Konsey, riskli ve hassas duruma sahip vatandaşlar için katı ve kesin sokağa çıkma yasağı uygulanmasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Öte yandan dünyada korona virüse bağlı ölümlerin en çok yaşandığı ülkeler arasında 4. sıradan yer alan Fransa'da 10 bin 869 kişi hayatını kaybederken toplam vaka sayısı 112 bin 950 olarak açıklandı.

 

 

YORUMLAR 11
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    57.3.15.18.15.14.1 Bu matematik kod altında 500 milyon insanı hedef aldılar.hareket etmeyen devamli yatan yandı sonu ölüm .düğmeye 2019 Aralık ayında bastılar Tüm iş sistemi deyişecek büyük kağıt para yok olacak hepimize gecmiş olsun şimdiden dedelerinize sahip çıkın
    Cevapla
  • Bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Beddua Değil Dua Edelim.. Allah'ım Nefsimi, Ailemi, Beldemi ,Ülkemi, Müslümanları ve Hatta Bütün İnsanlığı bu Korana-Virüs ve Diğer Bulaşıcı Hastalıklardan Koru ,Muhafaza Eyle Yarabbi ....Bu Vesile ile Öncelikle Bizlere ve Bütün İnsanlığa Hidayet ve İslam Şuuru nasip Eyle ...Eğer Haala Zalimlikte Devam Etmek İsteyenler Olursa,, Onları da Kahhar İsmin ile Kahreyle Yarabbi Amin..
    Cevapla
  • Evde Kalın 3 yıl önce Şikayet Et
    İşi olmadığı halde sokaklarda dolaşanlar hepimizin hayatını tehlikeye atıyorlar gezinmeleri yasaklanmalı evde kalsınlar.
    Cevapla
  • TONTON 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sigara içen kere sokağa çıkma yasağı gelsin ve. Evde de sigara içmesinler ve Çok acil sigara satış yasağı ilan edilsin korona bitene kadar
    Cevapla
  • Birol 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam tehlikeli bir hastalık ama siz medya insanların pisikolojisini hasta ediyorsunuz, yakında millet yeter diyecek haberiniz olsun, biraz yavaş, sakin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!