ABD adaleti 'uzaktan' yargılamaya geçiyor

ABD Yüksek Mahkemesi, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında, gelecek ay yapılması planlanan sözlü yargılamaları tarihinde ilk kez telekonferansla yapma kararı aldı.

ABD adaleti 'uzaktan' yargılamaya geçiyor
ABD adaleti 'uzaktan' yargılamaya geçiyor
GİRİŞ 13.04.2020 18:41 GÜNCELLEME 13.04.2020 18:47

ABD Yüksek Mahkemesinden yapılan açıklamada, mahkemenin takviminde gelecek ay 6 gün için planlanan 10 sözlü yargılama olduğu kaydedildi. 

Kovid-19 önlemleri kapsamında, söz konusu oturumların telekonferansla yapılacağı belirtilen açıklamada, basının da bu oturumların ses kayıtlarına ulaşabileceği vurgulandı. 

Daha önce salgın nedeniyle mart ve nisan aylarındaki bazı oturumları iptal eden mahkeme, böylece tarihinde ilk kez yargıç ve avukatların uzaktan katılacağı sözlü yargılamalar yapacak. 

- TRUMP'IN VERGİ KAYITLARI DAVASI DA TELEKONFERANSLA YAPILACAK

Mayıs ayında planlanan sözlü yargılamalar arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın, vergi kayıtlarını açıklamasına yönelik dava da yer alıyor. 

Trump, vergi ve mali kayıtlarını bugüne kadar açıklamayan ilk ABD Başkanı olurken, Temsilciler Meclisindeki Demokratların ve New York mahkemesinin söz konusu kayıtların açıklamasına yönelik hukuk mücadelesi sürüyor. 

Trump'ın kayıtlarına ilişkin normal şartlarda 31 Mart'ta yapılması gereken sözlü yargılamanın tam olarak hangi gün telekonferansla yapılacağı henüz açıklanmadı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var