Sağlık sorunu yaşadı mı? Koronavirüs aşısının denendiği ilk insan konuştu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ABD'de geliştirilen ilk aşının denendiği ilk insan olan 44 yaşındaki Jennifer Haller, bu süreçte yaşadıklarını anlattı. İngiliz The Telegraph'a konuşan Haller, gönüllü ilanını Facebook'ta gördüğünü, başlarda çekincelerinin olduğunu ancak bunları zamanla attığını söyledi. Aşıdan sonra sağlık sorunu yaşamadığını belirten Haller, "Sadece ateşim çıktı, kolum ağrıdı" dedi.

GİRİŞ 14.04.2020 11:51 GÜNCELLEME 14.04.2020 14:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dünyanın dört bir yanında onlarca aşı çalışması yapılıyor. Onlardan biri de ABD'nin Washington eyaletinde geçtiğimiz haftalarda start alan proje. Bu projeyi diğerlerinden bir adım ileri geçiren yanı ise insanlı testlere başlamış olması.

 

"GÖNÜLLÜ İLANINI FACEBOOK'TA GÖRDÜM"

Aşının ilk denendiği kişi olan 44 yaşında iki çocuk annesi Jennifer Haller bu süreçte yaşadıklarını İngiliz The Telegraph gazetesine anlattı. Aşı çalışması ile ilgili gönüllü arandığını Facebook’ta gördüğünü belirten Haller ilk olarak aklına "belki ben de bir katkıda bulunabilirim" fikrinin geldiğini ve sürece koronaya karşı mücadele etmek için gönüllü olduğunu belirtti.

 

İnsanlar üzerindeki ilk aşı denemesi...

"BAZI ÇEKİNCELERİM VARDI"

Gönüllü olmaya karar verdikten sonra eşi ve akrabalarının bazı çekincelerini dile getirdiklerinin altını çizen Haller "Evet bir çok risk var ama ben son derece pozitif bir insanım ve riskleri gözardı etmek için elimden geleni yaptım" dedi.

"AŞIYI OLDUKTAN SONRA ATEŞİM ÇIKTI, KOLUMDA AĞRI OLDU"

Aşı yapıldıktan sonra yaşadıklarına da değinen Haller ilk gün ateşinin bir miktar yükselmesi ve ikinci gün kolunda meydana gelen ağrı dışında hiçbir şikayet yaşamadığının altını çizdi.

Jennifer Haller ve ailesi...

İNSANLARI AŞI ÇALIŞMALARINDA GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET ETTİ

Kovid-19'a karşı aşının bulunacağına dair güveninin tam olduğunu belirten Haller diğer bilimsel araştırmalara da insanların gönüllü olarak yardım etmeleri çağrısında bulundu.

AŞI NE ZAMANA HAZIR OLUR?

ABD'nin Washington eyaletinde yapılan aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 16
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Modern tıbbın çaresizliği. Yapay zekayla uğraşırken bi virüsün hakkından gelmediler daha.Modern tıbbın tartışılmazdır algısını kokona yerle bir etti.
    Cevapla
  • K,a 4 yıl önce Şikayet Et
    Sarımsak ve çörek otuna devam ben öyle yapıyorum
    Cevapla
  • seyfi 4 yıl önce Şikayet Et
    anlamadigim sey asi bulundu yada bulunuyor verilen tarihler neden 12 ayin uzerinde koca dunya iki ayda asiyi buluyorsa neden 12 ay sonra kulanima verilecek hepsi yalan
    Cevapla
  • MTN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu psikopat kadına mı güveneceğiz? iyi pompalıyorlar. Kusura bakmayın aşı politikasını yemeyiz.
    Cevapla
  • ilaç bulunmalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ilaç bir an önce bulunmazsa iktidar mensupları, muhalefet, kamu çalışanları, özel sektör çalışanları, doktorlar, profesörler, ilaç uzmanları, eczacılar ve bitkiciler dahil olmak üzere milyonlarca insan ölebilir. gelecekte ise dünya yaşanır bir yer olmaktan çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!