Çernobil Nükleer Santrali Nerede? Ukrayna büyük yangında son durum...

1984 yılında yaşanan Çernobil Nükleer Facianın üzerinden 34 yıl geçmesinin ardından bugün yine Ukrayna'da yaşanan yangın, kontrol altına alınmayarak Çernobil Nükleer Santraline yaklaşması sonucu radyasyon seviyesinin hızla yükselmesine neden olmaktadır. Tüm dünya için büyük bir tehlike olan bu durum, endişe ile takip edilmektedir. İşte Ukrayna yangınında son durum

Çernobil Nükleer Santrali Nerede? Ukrayna büyük yangında son durum...
Çernobil Nükleer Santrali Nerede? Ukrayna büyük yangında son durum...
GİRİŞ 14.04.2020 12:10 GÜNCELLEME 14.04.2020 12:48

Çernobil Nükleer Santrali, Ukrayna’nın Pripyat şehrinin Çernobil kasabasında bulunmaktadır. 1986 yılında yaşanan Çernobil faciasının ardından boşaltılmış ve şu an atıl durumda olan bir bölgede yer almaktadır. Milyonlarca insanın olumsuz etkilendiği faciadan 34 yıl sonra çıkan orman yangını, radyasyon seviyesinin hızla artmasına neden olmaktadır. Yaklaşık 1 hafta önce başlayan orman yangını durdurulamayarak 3500 hektarlık alana yayılmaktadır. Yangın, nükleer facia nedeniyle zamanında tahliye edilen bölgelerde görüldüğü için başlarda tehlikeli olmasa da yangın alanı büyüdükçe ve tam olarak ne kadar büyük bir alanı kapsadığı öngörülmediği için tehlikeli bir hal almaktadır.

 

 

YANGIN NÜKLEER SANTRALİN BULUNDUĞU BÖLGEYE DOĞRU İLERLİYOR

 

 

4 Nisan’da başlayan yangın kontrol altına alınamayarak 34 yıl öne tüm dünyada büyük hasara neden olan nükleer santrale bulaşma riski taşımaktadır. Yangında meydana gelen duman nedeniyle yangının tam olarak ne boyutta olduğu hesaplanamıyor. Ancak, bölge sakinlerinin ve bazı bilirkişilerin yangının çok büyük bir alanı içine aldığını, görülen en büyük yangın olduğunu ve eğer engellenemezse nükleer santrale kadar ilerleyeceğini açıklamaktadır. Alevlerin nükleer tesise ulaşması durumunda büyük bir tehlikenin meydana geleceği söz konusudur. 

Nükleer santrale yalnızca 1 km uzaklıkta meydana gelen yangın, şimdiden radyasyon oranının 16 katına çıkmasına neden olmuştur. Hem Ukrayna hem de tüm dünya için büyük risk taşıyan yanığının söndürülmesi için büyük bir çalışma söz konusudur. Henüz kontrol altına alınamayan yangının nükleer santrale ulaşmaması için ciddi bir mücadele verilmektedir. Önümüzdeki günlerde yağmur yağması beklendiği için alevlerin büyüme riskini aza indireceği bildirilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı