Trump'ın gelmesine dakikalar kala olanlar oldu: Buradaki herkese koronavirüs aşısı yapıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz günkü günlük basın toplantısı öncesi, Beyaz Saray'da hazırlık yapan New York Times gazetesini fotoğrafçısı Doug Mills ile Fox News muhabiri John Roberts arasında geçen "Buradaki herkes koronavirüs aşısı oldu" sözleri sosyal medyada gündem oldu. İki gazetecinin "şakası" Kovid-19 salgınına karşı komplo teorilerinin yayılmasına neden oldu.

GİRİŞ 22.04.2020 16:51 GÜNCELLEME 22.04.2020 16:52

ABD Başkanı Donald Trump'ın günlük basın toplantısı öncesi Beyaz Saray'da hazırlık yapan iki gazetecinin diyaloğu ülkede gündem oldu. New York Times gazetesinin fotoğrafçısı Doug Mills ile Fox News muhabiri John Roberts arasında ilginç bir koronavirüs aşısı diyaloğu gerçekleşti.

 

"MASKEYİ ÇIKAR BURADA HERKES KOVİD-19 AŞISI OLDU"

Toplantısı öncesi son hazırlıklar yapılırken, mikrofonların açık bırakıldığı bir esnada, Fox News muhabiri John Roberts'ın New York Times gazetesinin fotoğrafçısı Doug Mills'e "Maskeyi çıkarabilirsin. Ölüm oranı yüzde 0.1 ila 0.3 arasında" dediği, Mills'in ise "Öyle mi? Bu bayağı rahatlatıcı. Zaten buradaki herkes aşı oldu. Burada kimseye bir şey olmaz" dedi.

 

SOSYAL MEDYADA KOMPLO TEORİLERİ YAYILDI

Toplantı öncesi muhabirler arasında yaşanan diyaloğun ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada komplo teorileri yayıldı. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları, bunun kasıtlı olarak konuşulduğu ve basına sızdırıldığını ifade derken; bazıları da "Herkes aşı oldu derken ne demek istiyor?" diye sordu. Kullanıcılardan biri de "Bu Kovid-19 aşısına sahip oldukları anlamına mı geliyor? İstemiyorum ama yine de öyleyse oldukça şüpheli bir durum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri