Başkent Pekin'de Kovid-19 alarm seviyesi düşürüldü

Çin'in başkenti Pekin'de salgınla mücadele alarm seviyesi düşürüldü. Söz konusu karar, Pekin Belediyesi'nin bugün düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Alarm seviyesi, en yüksek derece olan birden ikiye indirildi. İlgili önleme ve kontrol stratejilerinin de buna göre ayarlanacağı duyuruldu.

Başkent Pekin'de Kovid-19 alarm seviyesi düşürüldü
Başkent Pekin'de Kovid-19 alarm seviyesi düşürüldü
GİRİŞ 29.04.2020 15:30 GÜNCELLEME 29.04.2020 15:30

Çin'de düşük riskli bölgelerden başkent Pekin'e seyahat eden ve Pekin'den dönenlerin artık 14 gün boyunca karantinaya girmeleri gerekmiyor. Ancak yurt dışından dönenler, Wuhan kentinin bulunduğu Hubei eyaleti ve diğer yüksek ve orta riskli bölgelerden dönenler bu karar kapsamına girmiyor.

 

Otellerde kalanlar için, sağlık yeşil koduna dayanan prosedürler uygulanabilecek ancak artık nükleik asit belgesi istenmeyecek. Öte yandan yerel tedbirlerin de düzenli olarak kaldırılması bekleniyor. Bir sitede oturmayan sakinler, sağlık yeşil koduna sahiplerse kayıt yaptırıldıktan sonra o siteye girebilecek.

Parklarda rezervasyon ve akış sınırlanması gibi önlemler devam ediyor. Kütüphaneler, müzeler ve güzel sanat galerileri düzenli olarak açılacak. Pekin'de bulunan müzeler 1 Mayıs'tan itibaren ziyaretçi kabul edecek. Ancak spor salonları, havuzlar, sinemalar, KTV ve diğer kapalı eğlence mekanları bir süre daha kapalı kalacak.

 
KAYNAK: ÇİN ULUSLARARASI RADYOSU
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır