NASA dünyaya yaklaşan göktaşlarını uzayda vurmayı hedefliyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) dünyayı tehdit eden ve gittikçe yaklaşan asterodileri uzay boşluğunda müdahale ederek yörüngesini değiştirmeyi hedefliyor. Buna göre NASA, Didymoon adı verilen asteroidi uzaya fırlatılacak bir uzay aracıyla vurarak yörüngesinden çıkarmayı planlıyor.

NASA dünyaya yaklaşan göktaşlarını uzayda vurmayı hedefliyor
NASA dünyaya yaklaşan göktaşlarını uzayda vurmayı hedefliyor
GİRİŞ 30.04.2020 02:18 GÜNCELLEME 30.04.2020 02:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NASA'nın 'Çift Asteroid Yön Değiştirme Testi' (DART) adı verilen deneme kapsamında Temmuz 2021'de uzaya fırlatılacak kinetik etki aracının Eylül 2022'de asteroidi vuracağı kaydedildi.

 

 

Proje kapsamında, NASA tarafından tasarlanan DART uzay mekiği, 2022'de Dünya'ya 11 milyon kilometre mesafede olacak Didymos asteroid ikilisine ulaşıp merkezdeki Didymos A asteroidinin yörüngesinde dönen Didymos B'ye (Didymoon) çarparak kinetik etkiyle asteroidinin yörüngesinde Dünya'daki teleskoplardan gözlenebilecek yüzde 1'lik bir değişim ortaya çıkarmaya çalışacak.

''UZAYDA YÜZ BİNLERCE ASTEROİD VAR''

 

 

NASA'nın savunma departmanında görev yapan Lindley Johnson, National Geographic'e yaptığı açıklamada, "Uzayda yüz binlerce asteroid var, biz daha yakından takip etmemiz gerekenleri belirlemeye çalışıyoruz" diyerek, dünya için tehdit oluşturan 2 bin 78 asteroid olduğunu belirtti.

Johnson, "En önemli görevimiz, bu asteroidleri bulmak ve süprizle karşılaşmamak için uzayda bulunan asteroidlere dair daha kapsamlı bir kategorizasyon elde etmek" dedi.

2015'TEN BU YANA GÖKTAŞI GÖZLEM FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

NASA, en az 140 metre çapında ve Dünya'nın 5 milyon kilometre yakınından geçen göktaşlarını 'tehlikeli' kategorisinde değerlendiriyor. NASA ile Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı iş birliğiyle yürütülen DART projesi çerçevesinde 2015'ten bu yana gözlem ve araştırma faaliyeti sürdürülüyor. Asteroid savunma sistemi, Dünya'yı zehirli maddeler içeren yakındaki asteroidlerin çarpmasından korumayı amaçlıyor.

YORUMLAR 4
  • İsm@il 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya kıtalar arası ultrasonık fuzeleri ile halleder merak etmeyın 11milyon km ye nasıl gıdecek ise o araçlar artık
    Cevapla
  • Cemilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sizin yalandan korumalarınıza ihtiyacımız yok. Bu saçmaliklari niye haber yapiyorsunuz kuzuuum.?
    Cevapla
  • Beyin mantığı ;) 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amacı göktaşı vurmak değil bence. Benim düşüncem gökyüzünde uydu parçalamak gibi geliyor. Şu Zamanda insanlar uydu teknolosini çok fazla kullanıyorlar.
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere inanmış gibi mi yapacağız. Onların amacı astroit vurmak değil orada deney yapıp düşman gördüğü ülkeleri vurmak için silah geliştirmek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu