Arjantin'de mahsur kalan Ukraynalılara Türkiye'den yardım eli

Türkiye, Arjantin'de mahsur kalan ve daha önce 6 ülkenin taşımayı reddettiği 9 Ukrayna vatandaşını Türk vatandaşlarıyla beraber tahliye etti.

Arjantin'de mahsur kalan Ukraynalılara Türkiye'den yardım eli
Arjantin'de mahsur kalan Ukraynalılara Türkiye'den yardım eli
GİRİŞ 07.05.2020 11:33 GÜNCELLEME 07.05.2020 11:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerden Türkiye'ye tahliyesi hız kesmeden devam ediyor. Arjantin ve Brezilya'dan yurda dönmek isteyen Türk vatandaşları, gece saatlerinde uçakla İstanbul'a getirildi. Yurda getirilenler arasında Arjantin'de mahsur kalan ve daha önce 6 ülkenin taşımayı reddettiği 9 Ukrayna vatandaşı da yer aldı.

 

Ukrayna vatandaşlarına yardım eli uzatan Türk hükümetine şükranlarını sunan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, "Vatandaşlarımızın tahliyesi için Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına yardım talebinde bulunduk. Talebimize olumlu cevap aldık ve bunun için minnettarız. Ben bunu gerçek bir stratejik ortaklık örneği olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Çin'de mahsur kalan Gürcistan vatandaşlarını da Türkiye'ye getirmiş, Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani Türk yetkililere teşekkür etmişti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ANTİVİRÜS 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaptığı yardım ve icraatlarla Dünya Lideri olduğunu ıspat etti.Süpergüç denen devletler menfaatlerinin dışında hicbirşeye yatırım yapmazken Merhamet duygusunu İslam Ahlakından alan Türkiye Cumhururiyeti Devleti ise İnsana değer veren ALLAH Rızası için yardım eden Hayat kurtaran icraatları yapıyor.
    Cevapla
  • doktor eşi 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük, vicdanlı bir ülke olmak budur işte Peki ülkeye getirilen yabancılar sonrasında ne oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı