Libya'ya gönderilen Batılı paralı askerlerin, arkalarına bakmadan kaçtığı ortaya çıktı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Libya Yaptırım Komitesi, Dubai merkezli iki şirketin, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in Trablus'u ele geçirmesine destek olmak için, ülkeye Batılı paralı askerler gönderdiğini bildirdi. Türkiye'nin desteklediği Libya hükümetini durdurmayı planlayan paralı askerlerin, birkaç gün sonra deniz yoluyla Malta'ya kaçtığı belirtildi.

Libya'ya gönderilen Batılı paralı askerlerin, arkalarına bakmadan kaçtığı ortaya çıktı
Libya'ya gönderilen Batılı paralı askerlerin, arkalarına bakmadan kaçtığı ortaya çıktı
GİRİŞ 16.05.2020 18:54 GÜNCELLEME 18.05.2020 11:19
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD merkezli yayın organı Bloomberg'in ulaştığı BMGK Libya Yaptırım Komitesinin gizli raporunda, yabancı paralı askerlerin Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) serbest bölgelerde kayıtlı "Lancaster 6 DMCC" ve "Opus Capital Asset Limited FZE" şirketleriyle bağlantılı oldukları belirtildi.

 

Paralı askerlerin Haziran 2019'da iyi finanse edilen özel askeri şirket adına Hafter'e destek için Libya'ya gittikleri ifade edilen raporda, raporun içeriği hakkında konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen iki diplomat ise "Opus" ve "Lancaster 6" şirketlerinin Hafter güçlerini helikopter, insansız hava aracı ve siber yollarla desteklediğini söyledi.

Rusya'dan Libya'da dengeleri değiştirecek hamle! Hafter'in yerine geçecek isim

"DURDURACAĞIZ" DEDİKTEN SONRA KAÇTILAR

 

Diplomatlar, raporda bahsedilen Batılı paralı askerlerin, BM tarafından tanınan, "Türkiye'nin destek verdiği Libya hükümetine silah sevkiyatını sofistike operasyonla helikopter ve botlarla durdurmayı vadettiklerini" belirtti. Güney Afrika vatandaşı Steve Lodge liderliğindeki yaklaşık 20 kişilik ekibin Haziran 2019'un sonlarında Libya'ya geldiği ve birkaç gün sonra aniden botlarla Malta'ya gittiğine dikkati çekilen raporda, BM uzmanlarının bu ani çekilmenin nedenini belirleyemediği kaydedildi. Batılı paralı askerlerle ilgili bilgiye de yer verilen haberde, "Lancaster 6"nın Avustralyalı eski hava kuvvetleri pilotu Christiaan Durrant tarafından yönetildiği belirtildi.

GİZLİCE SİLAH TEMİNİ YAPILDIĞI BELİRLENDİ

Libya'ya 6 eski askeri helikopter gönderildiği ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Hafter'e gizli hava köprüsü yoluyla silah temin ettiği bildirilen raporda, ocak ayı başlarında silah taşındığı iddiaları üzerine BM uzmanlarının en az 37 uçuşa dair soruşturma yürüttüğü bilgisi paylaşıldı.

BAE, Hafter için bunu da yaptı: Hava köprüsü kurdular

ASKERİ TEÇHİZATIN TEMİNİNİ GİZLEMEK İÇİN KARMAŞIK ŞİRKET AĞLARI KULLANILDI

Raporla ilgili bilgi veren diplomatlar, söz konusu uçuşların askeri teçhizatın teslimatını gizlemek için BAE, Kazakistan ve İngiliz Virgin Adaları'na kayıtlı karmaşık şirket ağı tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

LİBYA'DAKİ İÇ SAVAŞ

Libya'da 2011'de devrik lider Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinden bu yana devam eden iç savaş nedeniyle meşruiyet krizi yaşanıyor. Uluslararası tanınırlığa sahip Libya hükümeti birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • Vangölü 65 3 yıl önce Şikayet Et
    hafter in önündeki gargamel degilmi he vallah odur hey senin boynun kirla gargamel
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu BAE denen siyonist eşkıyalara iyi bir ders vermek gerekir. MİT bunun için çalışmalıdır.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence cebeli Tarık tan içeri giren kimler nicin NATO Norveç sularında ne yapıyor neyin hazırlık kiralar arkalarını korumak için vahşet i hazirliyor
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Günümüzün karunları rabbim sizin gibi firavunları Türk'ün iha sı., Siha sı ile helak etsin inşallah.
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonu geliyor Alçak BAE. Sıra sana da gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...