Hafter'e çok ağır darbe: Rus hava savunma sistemi imha edildi

Son dakika haberi: Libya ordusu, Terhune kentindeki Hafter milislerine BAE'nin temin ettiği bir Rus yapımı hava savunma sistemini imha ettiklerini açıkladı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde Libya ordusuna ait SİHA'ların bir Rus savunma sistemi Pantsir'i daha imha ettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.05.2020 05:29 GÜNCELLEME 20.05.2020 05:32
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Libya ordusu, Terhune kentindeki Hafter milislerine BAE'nin temin ettiği bir Rus yapımı hava savunma sistemini imha ettiklerini açıkladı.

 

 

HAFTER'E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİ

Libya Ordusu'nun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya ordusuna ait silahlı insansız hava aracının (SİHA), Terhune kentinde Hafter milislerine BAE'nin temin ettiği Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemini imha ettiğini söyledi.

 

 

HAFTER'E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİHAFTER'E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİ

Öte yandan, sosyal medyada ve yerel basında Libya ordusuna ait SİHA'nın bir hangarın içini vurduğu görüntüler paylaşıldı.

Libya ordusu, ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Askeri Hava Üssü'nü Hafter milislerinden geri almasının ardından, üste milislere BAE'nin temin ettiği aynı tipte bir hava savunma sistemini ele geçirdiklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile üretenlerimizden, devlet kuruluşlarımız, özel sektör kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz, Koronavirüs sonrasına hazırlığımız için, ülkemizde, başta savunma sanayimizde, sağlık savunma sanayimizde, tarımımızda, hayvancılığımızda, gıda alanlarımızda ve diğerlerinde çokça üretimler tecrübeler ve ARGE'ler yapalım İnşallah.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i İslam ülkelerini ve Müslümanları koru inşallah. Birlik olmayı nasib eyle inşallah
    Cevapla
  • ali yazıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE de para bol ver ruslara al silahı ver libyaya halkını kırsın alçaklar yatacak yeriniz varmı İnsanlık için harcayamazsınız,Allah sizi kahreylesin.
    Cevapla
  • medo 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bu kendilerini bir halt zanneden, kendilerini süper güç zanneden ülkelerin elindeki dünyaya korku saldıkları bu silahlar gerçek bir savaşta bir avuç vida, iki tabak sac parçasına dönüyor. Dört tane Pantsir katili siha ile Rus savunma sistemi Pantsir'in bütün karizması çizildi bir daha dünyaya nasıl satacaklar acaba. Bunların gücü ancak çaresiz, fakir Müslüman halklara yeter.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Panstir Panstir olalı böyle zulüm görmedi... Hahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler