Yunanistan'daki Ayasofya korkusu, Ayasofya öfkesinin önüne geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'da Fetih Suresi okuması, Yunanistan gündemine oturdu. Ancak Ayasofya'nın camiye dönüştürülme ihtimalinin yaklaştığı öngörüsünün doğurduğu korku, öfkenin önüne geçti.

GİRİŞ 30.05.2020 11:52 GÜNCELLEME 30.05.2020 11:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Fethi aradan geçen 567 yıla rağmen gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'da Fetih Suresini okuması Yunanistan'da ortalığı karıştırdı. Bu gerginlik çifte yönlü yaşandı. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan hem resmi olarak müze statüsündeki Ayasofya Müzesi'nde Kur'an okumuş oldu hem de okuman sure Fetih Suresiydi. Yazılı basın ve televizyon kanalları bu detayı öne çıkararak "Sultan propagandaya doymuyor" benzeri başlıklar attı.

 

Ayasofya'da Fetih suresi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi konuşma

"İHLAL" YALANLARINA DEVAM

Ege'de Türkiye'nin Yunan egemenlik sahasını ihlal ederek uluslararası hukuku günaşırı şekilde ayaklar altına aldığı iddia edilirken, müze statüsündeki bir yapıda Kur'an okuyarak da uluslararası hukuku çiğnediği iddia edildi. "Erdoğan denizin (Ege'nin) ardından karada da uluslararası hukuka karşı geliyor" çizgisindeki ifadeler, ünlü televizyon kanalı SKAI'da dile getirildi. SKAI yorumcuları, Türk-Yunan ilişkilerinin bozulmasının tek sorumlusunun Erdoğan olduğunu, Ayasofya gelişmesinin halihazırda gergin olan ilişkileri daha da gereceği öngörüsünü ortaya attılar.

 

Ayasofya’da Fetih Suresi okundu

"TARİHE GEÇMEK İSTİYOR" VURGUSU

Yunan medyasında soldan sağa tüm medya organlarında dikkat çeken nokta, korkunun öfkeden daha fazla olduğu gerçeği. Yunan kamuoyu, Erdoğan'ın Ayasofya'yı camiye çevirmesinden daha önce hiç olmadığı kadar korkmaya başladı. "Türkiye'nin otokratik lideri, Ayasofya'yı camiye çevirerek Türk siyasi tarihine geçmek istiyor" yorumları Türk düşmanı sağcı yayın organları ve Türkiye'ye ılımlı sol görüşle mecralarda birlikte dillendiriliyor.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 31
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Otokratik lider mi? Hadsizlere bak hele. Sizinkiler seçimle bizimkiler otokratik öyle mi? Halt yemişsiniz.
    Cevapla
  • recep 3 yıl önce Şikayet Et
    daya sırtını AB ye bir dönüm bostan yan gel yat BİZİM KEL OSMAN böyle olmuyor çalışacaksın, üreteceksin yalnız tüketmekle olmaz bir gün gelir kesenin ağzı kapanır sende oraya buraya sataşır sın biz yılların komşusuyuz gerçekten yakışmıyor.
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya islamın hırıstiyan alemine galib gelmesinin şimgesidir. İstanbul fetihinin simgesidir. Açılmasının maddi olduğu kadar manevi çok hikmetleri ve gayeleri vardır. Bu yüzden feveran ediyorlar.Nasıl ki Kudüs bizim için her daim kırmızı çizgidir. Hırıstiyan ortodokslar için Ayasofya ve İstanbul daima akıllarının bir köşesinde durmaktadır. Fakat unuttukları bir husus Müslüman Türk Milleti burayı ebedi yurtları yapmışlardır.
    Cevapla
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 de Ayasofya cami oluyor haberleri yok
    Cevapla
  • Hüsnü 3 yıl önce Şikayet Et
    La bunlar tam dangalak ; Ege yi Ayasofya'yı kendilerine ait sanıyorlar, la dingil Yunan niye etek giydiğini unuttun galiba.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam