Türkiye Yunanistan'a Ayasofya restini çekti!

Fetih kutlamalarının adresi olan Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okutulmasının ardından Yunanistan'dan gelen panik dolu skandal açıklamalar ve medyada yer alan korku dolu haberler sonrasında Türkiye'den jet hızında bir cevap geldi.

GİRİŞ 30.05.2020 12:44 GÜNCELLEME 30.05.2020 13:32
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Ayasofya'nın camiye çevrileceği yönünde Yunan medyasında çıkan haberler ve Yunan yetkililerin skandal açıklamalarının ardından Türkiye, en net cevabı verdi.

 

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Başkentinde cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın Ayasofya’da Kur'an-ı Kerim okunmasından rahatsız olması bu ülkenin içinde bulunduğu psikolojinin anlaşılması açısından ibretliktir" denildi.

Resmi açıklama şöyle:

 

"BAŞKENTİNDE CAMİ OLMAYAN TEK ÜLKE..."

"Ayasofya’da her Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra Yunanistan beyhude ve hiçbir sonucu olmayacak açıklamalar yapmaya devam etmektedir.

Avrupa’da minarelerden ezanların yükseldiği ve karşılıklı saygı ilkesinin öneminin anlaşıldığı bir dönemde, başkentinde cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın Ayasofya’da Kur'an-ı Kerim okunmasından rahatsız olması bu ülkenin içinde bulunduğu psikolojinin anlaşılması açısından ibretliktir.

Fetih kutlamaları kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi okundu

EZANI SUSTURMAYA YELTENEN ÇABALAR HAFIZALARDA

Kovid-19 salgınını bahane ederek Batı Trakya’da yüzyıllardır okunan ezanı susturmaya yeltenen çevrelerin çabaları hala hafızalarda tazedir.

Türkiye, Ayasofya’nın ne dünya çapındaki abidevi niteliğine, ne de 1972 UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırı hareket etmiştir. Türkiye’nin bir miras unsuru olan İstanbul Tarihi Alanları’na gösterdiği titizlik ve özen sayesinde bu eserler bugünün nesillerine ulaşmıştır.

Ayasofya, Türkiye’nin ve insanlığın önemli bir değeri olarak kalacak ve korunmaya devam edilecektir. Yunanistan’ı tarihsel komplekslerinden arınmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR 144
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimlerin istekleriyle müzeye dönüştürüldüğü de görülüyor. Neymiş.. Yunanı denize dökmüş gibi yapıp içimize almışız.
    Cevapla
  • Fahri25 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu aptalları anlamıyorum 10 milyonluk nufusuyla nasıl türkiye gibi bir ülkeye karşı geliyorlar.acelinizemi susadınız köpekler.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Her cuma akşamı Ayasofya 'da Fetih suresi okunsun
    Cevapla
  • selanik 3 yıl önce Şikayet Et
    tüm Türk halkının selanik konusunda hassas olması gerekir. ülkemizin kurucu lideri orada doğru ve orası da manevi olarak bizim toprağımız . inşallah bir gün bu olacak...
    Cevapla
  • çağdışı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan TV ve gazetelerind e TÜKRLERİ oarta asyaya geri gönderilmeli diye hergün haber yapılır. YUNANLILAR en son savaşalrını MÖ yapmışlardı. romaya karşı kazandıklaerı M:Ö ki savaştan başka hiç bir gerçekçi geçmişleir kalmamıştırç hekleklnizm ile övünürler lakinm TERÖR ÖRGÜTLERİNden medet umar hale düşmüşleridr. yani geçmişiyle övünen medeniyetin geleceğini teröile şekillendirmek istemesi ibret vericdir. AYASOFYA ve FETİH i hazmademeyen işbirlikçiler buyursun Yunaan gitsin. hatta iltica etsin. kurtulaluım hainden. zira düşmanlık ihaneten daha iyidir. fetih kıyamete dek sürecektir. aldırmayız vızıltılara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü