Filistin'den Arap Birliği'ne 100 milyon dolarlık acil kredi talebi

Filistin Yönetimi’nin Arap Birliği Daimi Temsilcisi Kahire Büyükelçisi Diyab El-Levh, Filistin Yönetimi’nin yaşadığı mali kriz nedeniyle Arap Birliği’nden 100 milyon dolarlık bir acil kredi talebinde bulunduğunu duyurdu.

Filistin'den Arap Birliği'ne 100 milyon dolarlık acil kredi talebi
Filistin'den Arap Birliği'ne 100 milyon dolarlık acil kredi talebi
GİRİŞ 18.06.2020 00:12 GÜNCELLEME 18.06.2020 00:12

Büyükelçi Levh, Filistin’in Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Arap Maliye Bakanları Konseyi'ne, Filistin’in İsrail'den vergi gelirlerini tahsil edene kadar 100 milyon dolarlık kredi talebinde bulunduk, ancak henüz bir yanıt alamadık.” dedi.

100 MİLYON DOLARLIK KREDİ TALEBİ

Levh, ülkesinin kredi talebinin, “Arap ülkelerinin ayda 100 milyon dolarlık bir Arap güvenlik ağı sağlama konusundaki birbirini takip eden Arap Birliği oturumlarının kararlarına yanıt vermemesinden sonra geldiğini” belirtti.

Arap ülkelerinin Filistin halkının İsrail ve ABD planlarına karşı mücadelesinin sürdürülmesinde ulusal bir sorumluluğa sahip olduğunu vurgulayan Levh, Arap ülkelerinin, Filistin Yönetimi’nin bu talebini en kısa zamanda karşılamayı umduğunu kaydetti.

Arap liderleri, 2010 yılında Libya’nın Sirte kentinde düzenlenen Arap Birliği zirvesinde, İsrail’in Filistin’in gelirlerine el koyması veya bu çerçevede herhangi bir sorunun yaşanması durumunda Filistin Yönetimi’ne aylık 100 milyon dolarlık yardım yapılması kararı almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"