Macron'dan ağır darbe sonrası haddi aşan Türkiye açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Libya politikasını sert şekilde eleştirdi ve Ankara'nın "cezai sorumluluk" taşıdığını söyledi. Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi, yerel seçimlerde ağır yenilgi almıştı. Macron'un kurucusu olduğu iktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM) yerel seçimlerin ikinci turunun kaybedeni olmuştu.

Macron'dan ağır darbe sonrası haddi aşan Türkiye açıklaması!
Macron'dan ağır darbe sonrası haddi aşan Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 30.06.2020 05:51 GÜNCELLEME 09.07.2020 17:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Gerilen ilişkilerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Macron, Ankara'nın cihatçı savaşçıları Suriye'ye taşıdığını ve Birleşmiş Milletler silah ambargosuna karşı geldiğini savundu ve "Bunun, bir NATO üyesi ülke için tarihi ve cezai bir sorumluluk içerdiği görüşündeyim." dedi.

 

 

Macron Türkiye'nin Libya krizine müdahalesinin Fransa için "kabul edilemez" olduğunu da kaydetti ve Ankara'nın "bir an önce duruşunu netleştirmesi" gerektiğini savundu. 

MERKEL İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME SONRASI KONUŞTU

 

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu açıklamaları Berlin yakınlarında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme sonrası yaptı. 

Türkiye, Birleşmiş Milletlerin tanıdığı, Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) destekliyor. Fransa ise darbeci General Halife Hafter'e destek veriyor.

Fransa, Türkiye'yi Libya'ya yönelik silah ambargosunu delmekle ve ocak ayında Berlin'de üzerinde mutabık kalınan yol haritasındaki yükümlülüklerine uymamakla suçluyor.

Diğer yandan Türkiye'nin UMH'ye son dönemde verdiği askeri destek, Hafter güçlerinin ilerleyişini durdurmasını sağladı.

Türkiye, kendisine yöneltilen iddiaları reddediyor ve Fransa'nın Libya politikasını "karanlık ve izah edilemez" olarak nitelendiriyor.

Aslında BM Libya'ya silah ambargosu kararını 2011'de almış; ancak bu ambargonun sık sık delinmesi üzerine Berlin'de düzenlenen Libya konferansında ambargonun daha sıkı denetlenmesine karar verilmişti.

YORUMLAR 48
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı afrikada yaptığı sömürgeler ve katliamlarıönce açıklamalı ve uluslararası adalet divanında yargılanmalîdır fransa.fransa önce akıttığı masum afrikalıların kanını ellerinden temizlerinde gelsin.
    Cevapla
  • Wanted 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan ordan pkk ypg sevicileri siz napiyordunuz suriyede libyada ulkerinizin SINRIMI var gerzekler teror sevicileri topunuzu gomecegiz yiyorsa er meydanina gelirsiniz aslanlar sahada cakallara kuyrugu kistirip arkasina bakmadan kacmak duser
    Cevapla
  • mistoria 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ağlasan da hiçbir şey değişmeyecek ki. Anca kendi ülkeni alçaltırsın.
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizcede soykırım yapan Fransa İtalya gibi ülkeler geriye dönük yargılanıp soykırımcı olarak dünyaca nitelendirilmeli Cezayir
    Cevapla
  • Almancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin görüşünü soranmı var! Bu çocuk şımarmış epey, tokadı yer yakında!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama