Son dakika: MYK sonrası rest çekildi: Türk donanması ile şaka yapılmaz

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Rum kesimi ile masaya oturma ihtimalinin sorulması üzerine, " Bu mahalle dayanışması gibi konulara biz gelmeyiz. Hukuk ve hakkaniyetle hareket ediyoruz ama Türk donanması ile şaka yapılmaz. Bu sizin boyunuzun ölçüsünü çok aşar. Güney Kıbrıs Rum yönetiminin muhatabı KKTC'dir." dedi.

GİRİŞ 30.06.2020 18:43 GÜNCELLEME 30.06.2020 19:20
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Son dakika: AK Parti MYK Toplantısı'nın ardından parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, Akdeniz'de Rum kesimi ile yaşanan gerilimler, Libya'da darbeci Hafter'e destek veren Macron, koronavirüs ve diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Bugün Türkiye'nin önemli ilim hazinelerinden Fuat Sezgin hocamızın vefatının ikinci yıl dönümü. Hocamız İslam - bilim tarihini evrensel bir temele oturtmak konusunda çok değerli çalışmalara imza atmıştı. Özellikle bu konuyu, oryantalizmin ve oksidentalizmin ikileminden çıkarma konusunda, şarkiyatçılığın ve garbiyatçılığın indirgemelerinden çıkarma konusunda, evrensel bir temele oturtma konusunda hepimiz için ufuk açıcı çalışmalar yapmıştı. Kendi sahasında halen aşılabilmiş bir bilim adamı değildir. Bir kere daha kendisine rahmet diliyoruz. Çalışmalarının yeni nesiller tarafından iyi değerlendirilmesini, daha ileriye götürülmesini arzu ettiğimizi belirtiyoruz.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Salgınla mücadele konusundaki çalışmalar sürüyor. Dünyanın her tarafında her gün yeni bir haber çıkıyor. Bütün bu süre içerisinde bu normalleşme sürecinin pekişmesi ve güçlenmesi için maske, temizlik ve mesafe kuralına iyi uyulması gerektiğini defalarca ifade ettik. Zaman zaman medyaya düşen görüntülerde gördüğümüz gibi bu üçlününün iyi işletilmediği birtakım örnekler görüyoruz. Maalesef maske - mesafe konusunda birtakım yanlış yaklaşımların olduğunu görüyoruz; gerek eğlence maksadıyla, gerek farkında olunmadan bir araya gelinen kalabalıklar vasıtasıyla bu konuda birtakım sıkıntılar var. Normalleşme sürecinin tersine dönmemesi için maske, mesafe ve temizlik konusu kritik önemdedir. Hiçbir şey geçmiş, aşılmış değil, virüs salgını bitmiş değil. Bunun herhangi bir tedavisi aşısı bulunmuş değil. O yüzden hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Bu salgın karşısında hem tıbbi, hem sosyal hem de ekonomik birçok cephede etkin bir mücadele verdik.

Normalleşme sürecinin tersine dönmesi için maske mesafe temizlik önem taşıyor. Bu konuda önemli bir mücadele verdik. Bütün bu kazanımları korumamız gerekiyor. Dünyanın pek çok yerine yardımlarımızı göndermiştik. Sırbıstan'ın Sancak bölgesinden yardım istendi. Oraya da göndereceğiz. Bütün bu süreçte vatandaşımızın zarar görmemesi için bu sektörler desteklenmiştir. Avantajlı kredi tüketicileri oluşturulmuştur. Özellikle 1 milyon yazılımcı konusunda başvuru sayısı rekor düzeye ulaştı. 616 bin kişiye uılaştı bu. Projenin ne kadar isabetli bir proje olduğunu gösteriyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİ AVRUPA'YI KULLANIYOR

Terörle mücadele konusunda Pençe-Kaplan Operasyonu şimdiye kadar yaptığımız operasyonların tamamlayıcısı olarak gündeme geldi. Silahlı kuvvetlerimizin bütün unsurlarıyla terörle mücadelede çok güçlü bir performans ortaya koyduğunu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, tespitlerimizi raporlar halinde sunmuştu. Fakat bizi tatmin eden adımlar atılmadı. Terör örgütleri Avrupa'yı kullanıyor. Bazı Avrupa ülkeleri terörizmi desteklemeyi sürdürüyor.

9 ÜLKE İLE "BATAKLIK" OPERASYONU

 

 

Bu operasyon tarihi bir adımdır. Bundan sonrasında da uyuşturucu satıcılarına kesinlikle göz açtırmayacağız.

FRANSA'YA LİBYA RESTİ

Özellikle darbeci Hafter milislerinden kurtarılan Tarhuna'daki toplu mezarlar uluslararası kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı. BM İnsan Hakları Konseyi, Libya'daki insan hakları ihlaline ilişkin bir heyetin ve bir inceleme misyonunun kurulduğunu ifade etti. Burada garip olan şudur; darbeci Hafter'e ve işlediği cinayetlere destek veren Fransa'nın, bu toplu mezarların arkasında desteği bulunan Fransa'nın ikide bir çıkıp Türkiye'yi suçlaması kalkmaları basiretsizliktir. Macron'un eylemleri hukuka aykırıdır. Sayın Macron'a buradan ifade etmek isteriz; Libya'da suç işleyen sizsiniz, Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz.

İSRAİL'İN İLHAK PLANINA SERT ÇIKIŞ

Uluslararası düzeni sarsacak bir adımdır. Tüm dünyanın buna tepki vermesi gerekiyor. Bütün dünyayı somut eylemler koyacak, İsrail'i Batı Şeria'nın ihlakından vazgeçirecek adımlar atmaya bir kez daha çağırıyoruz.

'TÜRK DONANMASI İLE ŞAKA YAPILMAZ'

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin muhatabı Kuzey Kıbrıs Türk yönetimidir. Güney Kıbrıs'ın Türkiye tarafından muhatap alınması diye bir şey söz konusu değildir. Türkiye'ye karşı şununla bununla hareket etmeniz Türkiye'nin tavrını değiştirmez. Bu mahalle dayanışması gibi konulara biz gelmeyiz. Hukuk ve hakkaniyetle hareket ediyoruz ama Türk donanması ile şaka yapılmaz. Bu sizin boyunuzun ölçüsünü çok aşar.

YORUMLAR 27
  • BALTACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey avrupa aklınızı başına alın türkiye eski türkiye deyil o devirler bitti şimdi bizim devrimiz başladı elhamdürüllah aynı istanbulun fetih oldugunda bir cag kapanmışdı şimdi tarih tevekkül ediyor yeni bir devir başlıyor oyun kuran ülke biz TC devleti biz Barboros hayrettin Paşanın torunlarıyız ona göre herkes hatdini bilecek akdeniz sahipsiz deyil Ey. Avrupanın tükenmiş toplugu sizin ve abd rusya çinin devri nin sonu geldi kömünizm nasıl dagıldı ise bu hükmü sürenler sonu geldi islamın sancagı ile tüm müslümanlar birligi türk cumhiriyetler birligi dünyada hükmümüz yürüyecek inş mısır sudiler bahreyn kuveyt bunlarda islamın munafıkları aynı icimizdeki vatan hayinlerinin de sonu
    Cevapla
  • Dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşek adasına gidip geri alın.
    Cevapla
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO Fransa yı hemen uyarsın ve yaptığı yanlışlardan vazgeçirsin.
    Cevapla
  • bremen 3 yıl önce Şikayet Et
    Musulu 1926 da kaybettik ve son yüzyılda en önemli zenginlik olan petrolden olduk , doğu akdenizi herşeyimizle savunmalıyız savaşı bile göze almalıyız aksi halde bir yüzyıl daha böyle geçer, sanayisi güçlenen ve üreten Türkiye nin enerjisini bir yeraltı kaynağı olmadan karşılamak uzun zaman alır, bunun için en kolay yol yeraltı kaynakları petrol ve doğalgaz
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    bir nato ülkesi fransa, libya da ruslara destek veremez nato ya şikayet etmek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”