Rus Meclisi'nden TBMM'ye Ayasofya çağrısı! Atatürk göndermesi

Danıştay'ın Ayasofya'yla ilgili kararına sayılı günler kala Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Duma, TBMM'ye Atatürk'ün aldığı Ayasofya kararını gözden geçirmeyin ve Ayasofya'yı müze olarak koruyun çağrısında bulundu.

Rus Meclisi'nden TBMM'ye Ayasofya çağrısı! Atatürk göndermesi
Rus Meclisi'nden TBMM'ye Ayasofya çağrısı! Atatürk göndermesi
GİRİŞ 07.07.2020 13:21 GÜNCELLEME 07.07.2020 15:51
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi tartışmaları sürerken Danıştay, 2 Temmuz'da yaptığı duruşmada kararın 15 gün içerisinde açıklanacağını belirtirken dünyadan da Ayasofya hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya da Ayasofya için Atatürk'ün aldığı kararın kontrol edilmemesini ve statüsünün müze olarak kalması çağrısı yaptı.

 

DUMA'DA BİLDİRİ KABUL EDİLDİ

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi tartışmalarına ilişkin TBMM'ye hitaben yazılmış bir bildiri kabul edildi.

 

 

"BİLGE BİÇİMDE DAVRANMALARI ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

Söz konusu yazıda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletvekilleri olan meslektaşlarımızdan, mevcut durumu her yanıyla analiz etmelerini rica ediyoruz. Onlara, Ayasofya'nın statüsüyle ilintili bir karar alırken bilge bir biçimde davranmaları çağrısını yapıyoruz."

ATATÜRK'ÜN KARARINI GÖZDEN GEÇİRİN İSTEĞİ

Rus parlamenterler yazılarında, "modern Türkiye'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anasofya'yı bir barış ve dinlerarası uyum sembolüne dönüştüren kararının gözden geçirilmemesini", Ayasofya'nın müze olarak korunmasını istedi.

YORUMLAR 77
  • ertuğran duran 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve avanesinden sonra,Rusya da Atatürk'ü kullanmaya başladı.
    Cevapla
  • antilakikiki 3 yıl önce Şikayet Et
    laiklik gidiyeahhh
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da Atatürk'ü kullanmaya başladı.
    Cevapla
  • talhaa 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki katil, ssmürücü hırsız uluslar bize insanlık dersi veriyor.. vay anasını vayyy… ulan suryede hastahaneleri, mescidleri, okulları bombalayan siz değilmisiniz… ya çeçenistanda katlettiğiniz 100 binlerce masum çocuk kadın.. sz önce normal bir insan olun katiller sürüsü
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Düne kadar dinle alakası olmayan komünizmin mucidi Ruslar 25 yıldan sonra dindar kesildi başımıza. Buna da bir çeşit emperyalizm denir. Galiba kendilerinde bizi yönetme hakkını görüyorlar. Aç Ruslar boruları kapattık mı kaç gün dayanırsınız acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu