Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden çok kritik Ayasofya açıklaması

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının "aslına geri döndürülmesi" anlamına geldiğini belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden çok kritik Ayasofya açıklaması
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden çok kritik Ayasofya açıklaması
GİRİŞ 11.07.2020 15:30 GÜNCELLEME 11.07.2020 15:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak Danıştay'ın, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden cami olarak ibadete açılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Karadaği "Endülüs'teki Müslüman camileri kiliselere, barlara ve gece kulüplerine dönüştürüldü, Hindistan'daki Babri Camisi bir tapınağa çevrildi ve Kudüs'ü, tüm kutsal mekanlarıyla siyonistlerin başkentine dönüştürmek istiyorlar. Doğu'dan ya da Batı'dan bu suçları kınayan bir ses duymadık. Ancak Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi Doğu ve Batı'daki hastalıklı kalplerde bulunan kin ve öfkeyi ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın cami olarak vakfedildiğini hatırlatan Karadaği, "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı kendi parası ile satın aldı ve vakfetti. Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması, vakfedilme amacına ve aslına geri döndürülmesidir" görüşünü dile getirdi.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele şükür dışarıdan bir destek geldi.
    Cevapla
  • hmtv 3 yıl önce Şikayet Et
    müslüman alimler birliği daha etkin daha islam ülkelerinin ehlkitap sağkın olmayan kavimlerin sesi ezilmişlerin sesi olmalıdır dünya müslüman alimleri birliğinin etkinliği artırılmalıdır sadece ayda senedir bir sefer konuşmamalı daha etkin olmalı dünya müslüman alimler birliği dünyanın her ülkesinde<a href="https://hcanlitv.net/"> dünya müslüman alimler birliği</a> etkili olmalı zalimlere işgalcilere karşı mesele müslüman ülkeler işgal olurken afrika asırlardır sömürge altındayken nerdeydi bunlar
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam çok doğru bir adam. Herkes sussa bu susmuyor Allah doğurandan yetiştirenden razı olsun...
    Cevapla
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun müslüman.
    Cevapla
  • Kokucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocamızdan Allah razı olsun Ayasofya’nın tekrar camiye dönüştürülmesi İslam aleminin dirilişine vesile olsun inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi