Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Siyonist Arap liderlere çok sert tepki

Siyonizmin emellerine hizmet eden Mısır, Ürdün, BAE ve Bahreyn liderlerinin İsrail'le 'Normalleşme' anlaşması imzalamasına tepkiler devam ediyor. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği 'Halkını arkasına alamayan hükümdarlar koltuklarını ve tahtlarını korumak için efendilerinin peşinden gidiyor' dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Siyonist Arap liderlere çok sert tepki
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Siyonist Arap liderlere çok sert tepki
GİRİŞ 22.09.2020 01:02 GÜNCELLEME 22.09.2020 01:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Karadaği, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Gücünü halkından alan Arap liderler, halklarının taleplerini ifade ederek İsrail ile normalleşmeyi reddetti ve Filistin davasını kutsal bir mesele olarak kabul etti. Buna karşın halkını arkasına alamayan hükümdarlar ise koltuklarını ve tahtlarını korumak için efendilerinin peşinden gidiyor." ifadelerini kullandı.

Katar Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, "İsrail'in, Filistin topraklarının işgaline son vermesi ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulması konusundaki kararlı konumumuzu teyit ediyoruz. Katar, Filistin halkının tüm meşru haklarını elde edene kadar Filistinli kardeşlerin acılarını hafifletmek için elinden gelen her türlü desteği sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır." denilmişti.

"FİLİSTİN MESELESİ İZİM İÇİN KUTSAL BİR DAVA"

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da dün, "Bir tür normalleşme furyası görüyorum. Biz buna katılmayacağız ve kutlamayacağız. Filistin meselesi bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak." açıklamasında bulunmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törende İsrail'le ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi liderler siyonist kuklası oradaki halk bu zül içinde nasıl yaşıyor.
    Cevapla
  • Taner 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamında servetini araştırın sadece bağırdığını göreceksiniz hep iç politika
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    İsraille destek veren ülkelerin yangın yerine dönmesi yakındır.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden arap halkinin uyudugu gafler uykusundan uyandirilmiyor bunun icin neden calisma yapilmoyor insanlar neden biminclendirilmiyor ALLAH im KAHHAR isminle saltanatlarini yerle bir et bu hainleri kudus muslumanlarin namusudur muslumanlarin nirlik beraberlik olmasi lazim
    Cevapla
  • hakdin islam 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahu teala sizden ve bütün ehli sünnet kardeşlerimden razı olsun
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu ehli sünnet :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!