Suudi Arabistan'dan bayram namazı yasağı: Açık alanlarda kılınamayacak

Suudi Arabistan makamları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde, Kurban Bayramı namazının açık alanlarda kılınmasının yasaklandığını açıkladı.

Suudi Arabistan'dan bayram namazı yasağı: Açık alanlarda kılınamayacak
Suudi Arabistan'dan bayram namazı yasağı: Açık alanlarda kılınamayacak
GİRİŞ 14.07.2020 12:42 GÜNCELLEME 14.07.2020 12:42

Suudi Arabistan yönetimi koronavirüs önlemleri kapsamında hac ibadetini yalnızca kendi ülkesindeki Müslümanlara açmıştı. Kurban bayramı için de yeni bir önlem alan Suudi yönetimi namazların açık alanda kılınmasına yasak getirdi.

AÇIK ALANLARDA KILMAK YASAK

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu seneki Kurban Bayramı namazının camiler ve hazırlanan mescitlerde kılınmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, salgından korunma önlemleri kapsamında istisnai şartlardan dolayı bayram namazının açık alanlarda kılınmayacağı vurgulandı.

Ramazan Bayramı'nda Kovid-19 nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Suudi Arabistan'da da bayram namazı camilerde kılınmamıştı. Mekke'deki Mescid-i Haram dışında cuma namazları ve cemaatle namaz kılınmasına 31 Mayıs'ta yeniden başlanmıştı. Mescid-i Haram'da ise 21 Haziran'da cemaatle namazların kılınmasına karar verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!