İsviçre nehirlerini kullanılmış maske ve eldivenler kirletiyor

Kullanılmış maskeler ve temizlik ekipmanları koronavirüs sürecinde çevre kirliğine en çok etki eden konulardan biri. Özellikle maskelerin kullanıldıktan sonra olur olmadık yerlere atılması çevre kirliliğini artırırken, maskeler ve eldivenler nehirlerde yüzüyor.

İsviçre nehirlerini kullanılmış maske ve eldivenler kirletiyor
İsviçre nehirlerini kullanılmış maske ve eldivenler kirletiyor
GİRİŞ 14.07.2020 15:35 GÜNCELLEME 14.07.2020 15:38

Koronavirüs salgını kapsamında normalleşme süreci, beraberinde önlemlerin azaltılmasına neden oldu. Özellikle İsviçre'de kullanılmış maske ve eldivenler hemen her yere atılması sonucu çevre kirliliğinde artış meydana gelirken, nehirleri yüzmeye başladı.

 

 

İsviçre'de faaliyet gösteren Post Gazetesi'nde her alan bir habere göre ülkedeki önlemlerin azalmasıyla birlikte çevre kirliliğinde, maskelerin sokaklara, nehirlere atılmasıyla büyük artış yaşandı.

 

 

NEHİRLERDEN MASKE AKIYOR 

TARA Vakfı sözcüsü Pazar günü yaptığı açıklamada, haziran ayında 9 büyük Avrupa nehirlerinde koruyucu maske ve eldiven bulunduğunu söyledi. Ayrıca sözcü sağlık krizine bağlı plastik kirliliğinin çok tehlikeli olduğunu ifade ederken halkımızı bu konuda uyarmak istiyorum dedi.

Okyanusları  korumaya çalışan TARA Vakfı haziran ayında Avrupa’nın 9 büyük nehrinde sağlık krizine bağlı Covid-19  için kullanılan maske ve eldivenlerin nehirlere atılmasıyla nehirlerin kirletilmesine sebep oluyor açıklamasını yaptı.

"GELECEK İÇİN ENDİŞE VERİCİ"

TARA, “ Bu gelecek için endişe vericidir “ çünkü tek kullanımlık maskelerin polipropilenden  yapıldığını suda kolayca bozulmadığını ifade ederken bu maskelerin çeşitli mikropları da su da rahatlıkla taşıdığını söyledi.

İşte bu maskeler Avrupa’nın önemli 9 nehrinde gezmektedir; Thames, Elbe, Ren, Seine, Ebro, Rhone, Tiber, Garonne ve Loire ve Romeg Hentinger , nehirleridir. Maskelerin ve eldivenlerin nehir sularında bozulmamaktadır, bu bakımdan bu konuda çok dikkatli olmamız gereklidir, diye konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti