Avanesini toplayıp Sisi'nin ayağına gitti! Sisi'den tehdit gibi açıklama

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Hafter'e destek veren Libya kabile reisleri ile başkent Kahire'de görüştü. Burada Sisi'den tehdit gibi açıklama gelirken, Hafter yanlısı ve Akile Salih'in başkanlık ettiği Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada Mısır'ı Libya'ya müdahale etmeye çağırmıştı.

GİRİŞ 16.07.2020 17:36 GÜNCELLEME 17.07.2020 09:20
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi Bingazi'den Kahire'ye gelen Libya kabile reisleri ile bir araya geldi. Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bassam Radi, görüşmelerin "Mısır ve Libya kardeş ülkeler. Tek ve ortak bir kaderi var" başlığı altında süreceğini ifade etti.

 

Darbeci General Hafter'i destekleyen kabile reisleri, mevcut Libya'daki gelişmeleri ele almak için Kahire'ye geldiğini açıkladı. Radi, Mısır'ın Libya'ya yönelik tüm düzeylerdeki çabalarının temel amacının, ülkesi ve gelecek nesiller için daha iyi bir gelecek noktasında harekete geçirdiğini sözlerine ekledi.

 

SİSİ'DEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Burada açıklamalarda bulunan Sisi, "Daha önce ilan ettiğimiz kırmızı çizgiler temel olarak barış ve Libya'daki çatışmaya son verilmesi için bir çağrıydı. Ancak özellikle Sirte dolaylarında giderek artan askeri hazırlıklar ışığında, batı sınırlarımızda ulusal güvenliğimize tehdit oluşturabilecek herhangi bir hamleye karşı boş durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Herhangi bir askeri harekat için parlamento onayı alınacağını belirten Sisi, "Mısır eğer isterse askeri durumu hızlı ve keskin bir şekilde değiştirebilir" şeklinde konuştu.

"ÜLKEYE ASKERİ MÜDAHALEDE BULUN"

Libya'da darbeci Halife Hafter yanlısı Libya’nın doğusundaki Tobruk Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz günlerde ulusal güvenliğine tehdit görmesi halinde Mısır Ordusunun Libya'ya askeri müdahale etmesi gerektiğini söylemişti. Akile Salih'in başkanlık ettiği Temsilciler Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, "İki ülkeyi hedef alan ulusal güvenlik tehditleri halinde Mısır Silahlı Kuvvetleri Libya'ya müdahale etmeli" ifadesine yer verilmişti.

KAYNAK: HABER7, İHA
YORUMLAR 78
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    hafter sisi pisi akile tobruk suud bae bahreyn hepsi ümmetin yüz karaları ve küfrün işbirlikçileri, dünyada ve ahirette helak olasınız inşaallah
    Cevapla
  • Ükeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini satan insanlar yarın Irak gibi Suriye gibi Eyvaah der ama iş işten geçer. Aklınızı başınıza alın.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Melunlar için yaşasın cehennem...
    Cevapla
  • Vatandaş54 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bunlar Osmanlı düşmanı olan kabileler. Osmanlı'nın o topraklardan çıkmasına sebep olan ama hala katiline aşık olan satılıklar ... Sonuçta kabile devleti kurmak istiyorlar suudlar gibi. Ama Türkiye geri döndü ve oyunu bozuyor. Bu dönek kabilecileri de ait oldukları yere iade edecegiz
    Cevapla
  • yorumcu baba 3 yıl önce Şikayet Et
    tarafını seçmişler, o zaman bertaraf olacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...