Rusya'dan Sisi'ye hayati Libya uyarısı

Libya'nın doğusundaki Tobruk Merkezli Temsilciler Meclisi’nin, Mısır Silahlı Kuvvetlerini Hafter’in yanında çatışmaya dahil etmeyi teşvik eden bir karar aldığına işaret eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Mısır ordusunun Libya'ya girmesi çatışmaları uluslararası hale getirir" uyarısında bulundu.

Rusya'dan Sisi'ye hayati Libya uyarısı
Rusya'dan Sisi'ye hayati Libya uyarısı
GİRİŞ 17.07.2020 09:04 GÜNCELLEME 17.07.2020 09:04
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin Mısır ordusunu ülkedeki çatışmaya dahil edebilecek bir karar aldığını belirterek, "Libya krizinin askeri bir çözümü yok, tüm sorunlar ve çelişkiler müzakere masasında çözülmelidir" dedi. Zaharova düzenlediği haftalık basın toplantısında Libya’daki durumun endişe verici olduğunu belirtti.

 

Ülkenin doğusundaki Tobruk Merkezli Temsilciler Meclisi’nin, Libya Hükümetinin Türkiye’den destek için yaptığı başvuruya karşı, Mısır Silahlı Kuvvetlerini Hafter’in yanında çatışmaya dahil etmeyi teşvik eden bir karar aldığına işaret eden Zaharova, böylece çatışmaların daha çok uluslararası hale gelme tehdidinin arttığına dikkati çekti.

Zaharova, "Çatışan tarafları, durumun yeniden kötüleşmesine izin vermemeye, acilen kalıcı bir ateşkesi sağlamaya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Berlin Konferansı’nın kararları çerçevesinde siyasi diyaloğu başlatmaya çağırıyoruz. Libya krizinin askeri bir çözümü yok, tüm sorunlar ve çelişkiler müzakere masasında çözülmelidir" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • ibrahim karalı 3 yıl önce Şikayet Et
    orduya tam gaz yerli üretim silahlar verilmeli. esas mesele dünya savaşı çıkarmadan yunan ve mısırı tokatlamak.
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben dünyada görmedim silah zoruyla başa geçip darbe yapanların sonu hayırlı gelsin, bilen varsa yazsın.Sisi'nin de sonunu insan kendi adından emin olduğu kadar az çok biliyor sadece ölüm şeklinin nasıl olacağı konusunda bir fikrimiz yok.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Son alınan istihbari bilgilere göre mısır halkı ve asker içindeki gerçek vatanseverler içten içe sisi puştuna ve onun avanelerine karşı öfke biriktiriyorlar,Türkiyeye karşı yapılan yanlış ve ihanetler kardeş mısır halkını derinden üzüyor,yaşanacak kaos ortamını fırsat bilip puştun önde gideni sisiyi alaşağı edip parça parça edecekler İnşAllah
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk inan ki bizdeki kadar vatan haini onlarda yoktur. Hiç bir Arap duvara "zulüm Mısırın Müslüman olmasıyla başladı" diye yazmaz.
    Cevapla
  • TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    ALAKASI YOK BİZE DÜŞMAN ÇOĞU TWİTTERDA ÇEVİRİ YAP OKU GÖR . OSMANLIYA NASIL SALLIYORLAR . r
    Cevapla
  • Fermantasyon 3 yıl önce Şikayet Et
    ergeç Mısır'da karışacak Rusya'nın artık müslüman ülkelerde nüfus sürmesi suriye gibi itaatkar ülke bulması zor artık
    Cevapla
  • Çünkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi israil e güveniyor...!israil perde gerisinden fesat yayıyor..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi