Rusya'dan yeni Ayasofya açıklaması! Bir çıkış da Erdoğan hakkında

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Ayasofya kararının Rus-Türk ilişkilerine zarar vereceğini düşünmüyorum. Bu meselenin Türkiye’nin içişleri olduğuna yönelik bizim resmi devlet pozisyonumuz var" dedi. Peskov ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdikleri sözü tutma bakımından birbirine çok benzediğini söyledi.

Rusya'dan yeni Ayasofya açıklaması! Bir çıkış da Erdoğan hakkında
Rusya'dan yeni Ayasofya açıklaması! Bir çıkış da Erdoğan hakkında
GİRİŞ 17.07.2020 14:03 GÜNCELLEME 17.07.2020 14:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ayasofya’nın müzeden yeniden camiye dönüştürülmesi kararının Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere zarar vermeyeceğini söyledi.

 

Peskov, Avtoradyo’ya verdiği röportajda Ayasofya’nın statüsüyle ilgili alınan karara da değinerek, şunları kaydetti: "Ayasofya kararının Rus-Türk ilişkilerine zarar vereceğini düşünmüyorum. Bu meselenin Türkiye’nin içişleri olduğuna yönelik bizim resmi devlet pozisyonumuz var. Türk ortaklarımızın herhangi bir kararda Ayasofya’nın daha önce UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bir yapı olduğunu dikkate alacağını umuyoruz, birçok Hristiyan ve Ortodoks için kutsal bir anlamı olduğunu dikkate alacağını umuyoruz."

"BİLETSİZ GİRİŞTEN TURİSTLERİMİZ KAZANÇLI ÇIKACAK"

 

Türkiye’de yönetimin aldığı karar ile Hristiyanların da Ayasofya’ya girmesinin önünde bir engel olmayacağını vurgulayan Peskov, "Türkiye’den, Türk ortaklarımızdan her şeyin en iyi şekilde korunacağına ve isteyen herkesin Ayasofya’yı ziyaret edebileceğine dair açıklama aldık. Ayasofya’ya giriş bileti oldukça pahalıydı. Şimdi artık bilete gerek olmayacak ve giriş ücretsiz olacak. Bu bakımdan turistlerimiz kazançlı çıkacak" dedi.

"PUTİN VE ERDOĞAN BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdikleri sözü tutma bakımından birbirine çok benzediğini söyleyen Peskov, "Putin, söz verdikten sonra hemen yerine getiriyor. Bu bakımdan Erdoğan ve Putin birbirine çok benziyor. Bu yüzden çok zor durumlarda çözüm bulmayı başarıyorlar. Suriye meselesinde olduğu gibi" şeklinde konuştu.

Suriye konusunda her iki liderin bir araya geldiklerinde sözünün arkasında durduklarını ve durumu kontrol ettiklerini anlatan Peskov, her iki liderin de hızlı karar almada sorumluluk sahibi olduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Rasim Akgül 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya eli mahkum. bu yüzden Ayasofya ya itiraz edemez. bilet parasi vs sadece bahanelerden biri. bu arada sanki muze geliri cikmus gibi yorum yapanlara da akıl versin Allah.
    Cevapla
  • 98764 3 yıl önce Şikayet Et
    putin bir soykırımcı zalim laanetin biridir kendi halkı putine demiyor neden suriyede ve diğer islam ülkelerinde katliam soykırım niye yapıyorsun neden teröristlerle mücadele altında tüm sivilleri neden katlediyorsun neden öldürüyorsun diye katil putin demiyorlar rus halklarınada lanet olsun slav rum halklarına lanet olsun
    Cevapla
  • şahin avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    aslaaaaaaaaa, Reisimiz bir tanedir, putin gibide kaypak değildir.
    Cevapla
  • sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan gibisi yok kardeşim. Putin devede kulak. algı yanılması yapmayın...
    Cevapla
  • hah sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda rus dogruyu gormus turist 15 dolar vermeden Ayasofya Camini gezecek ucretsiz oldugu icin hemde daha cok turist gezecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi