Ağlamaya doymadılar: Türklere karşı sert tutum takınılmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler'deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis, Kapalı Maraş konusunda rahatsızlığını dile getirerek Türkiye'ye karşı sert tutum alınamadığını savundu.

Ağlamaya doymadılar: Türklere karşı sert tutum takınılmadı!
Ağlamaya doymadılar: Türklere karşı sert tutum takınılmadı!
GİRİŞ 27.07.2020 07:06 GÜNCELLEME 27.07.2020 07:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis, Maraş'ın yerleşime açılması faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Maalesef bizim tarafın ve özellikle uluslararası toplumun sert ve güçlü tepkisi olmazsa, yakın gelecekte bir gün kendimizi tersine çevrilmesi zor emrivakilerle karşı karşıya bulacağız" dedi.

 

 

"TÜRKİYE'YE KARŞI GEREKTİĞİ KADAR SERT TUTUM ALAMADIK"

Rum medyasına açıklamalar yapan Mavroyannis, Türkiye'nin attığı adımlar karşısında ilerleme sağlayamama nedeninin Rum dış politikasının başarısızlığı olmadığını ifade etti. Mavroyannis, geniş deneyime sahip büyük bir ülke olmadıklarını, zor bir çevrede var olmaya ve dayanaklarını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

Rum gazetecilerin, "O zaman beklenti çıtasını neden yükselttik?" sorusuna ise Mavroyannis, "Olanaklarımızı abarttığımızı söyleyemem. Çıtayı olması gereken yere koymak kötü bir şey değil" cevabını verdi. Uluslararası toplumun Türkiye'ye karşı 'gerektiği kadar' sert tutum alamadığını belirten Rum yetkili, "Maraş'ın yerleşime açılması faaliyetleri ve diğer birçok faaliyete dair değerlendirmelerde BM'den adil davranış görmedik" dedi.

YORUMLAR 13
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye karşı 'gerektiği kadar' sert tutum alamadığınızı diyorsunuz'da, biz de diyoruz'ki gücünüz yetseydi çok sert tutum alırdınız. Zavallı mültecilere gücünüz yetti ama. Yani sizler küçücük botlardaki mültecilere bile merhamet gösteremeyen zalimler'siniz...
    Cevapla
  • Basri 3 yıl önce Şikayet Et
    Kork Yunan. AB yi arkanıza alarak gerçekleri saklayamazsınız. Lozan antlaşması hakkında sakladığınızbilgiler başınıza bela olacak. Tek tek kaybedeceksiniz.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye sert tutum gösteren herkeze savas acarak yok olasaya kadar mücadele edecemizi ebediyete kadar düsmanimiz olarak kalacagini bilmenizi isterim örnek bizans ve kalintisi yunanistan
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nükleer silah üretsin, bu kafir soyunun Türk düşmanlığı bıçak gibi kesilir. Çünkü bunların anladığı tek dil bu.
    Cevapla
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalindi,ulan tükiyenin elinde böyle bir silah olsa,denizin dibine gidecegini bilsede bunu kullanir!
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ateş olsanız piknik tüpünü bile yakamazsınız ne tutumu alacakmışsınız
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper Yorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi