Aşiretler ABD'nin teklifini reddetti: Sadece Türkiye'yi istiyoruz

ABD, Suriye'de Türkiye'yi hedef alan çabalarını sürdürüyor. YPG'ye karşı çıkan aşiretlerle görüşüp direnişe son vermelerini isteyen Amerikalılar ret cevabı alınca, "YPG'yi çıkartalım ve bölgeye Suudi Arabistan ve Mısır'dan oluşan bir ordu gelsin" teklifinde bulundu. Al Akidet aşireti lideri İbrahim El Hevil, bu teklifi de reddederek "Sadece TSK gelirse kabul ederiz. Çünkü Türklerle ortak tarihimiz var" cevabını verdi

Aşiretler ABD'nin teklifini reddetti: Sadece Türkiye'yi istiyoruz
Aşiretler ABD'nin teklifini reddetti: Sadece Türkiye'yi istiyoruz
GİRİŞ 15.08.2020 06:46 GÜNCELLEME 15.08.2020 06:46
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye topraklarındaki varlığını sürdürmesi için her türlü yolu deneyen ABD, şimdi de aşiretlerle pazarlığa girişti. ABD'lilerin, örgütün bölgeden çıkması için Deyrizor'da 5 bin kişiyle toplantı düzenleyen Al Akidet aşiretiyle görüştüğü ortaya çıktı. El-Şe’eytat aşireti lideri Ebu Ukle, "Amerikalılar PKK/PYD'nin bölgede kalması için Al Akidet aşiretiyle toplantı yapmak istedi. Başkan İbrahim El Hevil ilk talebi kabul etmedi. Daha sonra 5 bin kişinin katıldığı toplantı gerçekleşti. Bu toplantıdan sonra bir kez daha görüşmek istediler. İkinci görüşme teklifi de reddedildi. Amerikalılar ısrarcı olunca görüşme Ziban kasabasında yapıldı. Amerikalılara PKK/PYD’nin bölgede istenmediği net bir biçimde anlatıldı" diye konuştu.

TEKLİFİ REDDETTİ: SADECE TSK'YI KABUL EDERİZ

Yeni Şafak gazetesi, Amerikalılar ile Al Akidet aşireti lideri İbrahim El Hevil arasında geçen görüşmenin detaylarına ulaştı. ABD toplantıda PKK/PYD'nin Suriye'den çekilmesi halinde bölgenin Esed rejimi askerleri tarafından kuşatılacağını söyledi. Bunun üzerine Hevil, "Rejim buraya gelemez. Çünkü biz yerlerimizi koruyacağız" yanıtını verdi. Amerikalılar bu kez bölgeye Suudi Arabistan ve Mısır'dan oluşan bir ordunun getirilmesini teklif etti. Bu teklifi de tamamen reddeden Hevil, "Sadece TSK gelirse bunu kabul ediyoruz. Türkiye'nin bayrağını burada yükseltebiliriz, çünkü Türklerle bizim ortak tarihimiz var. Bu yüzden Mısır ve Suudi Arabistan'ı kabul etmiyoruz" dediği öğrenildi.

PKK’nın Suriye’deki aşiret liderlerini infaz etmesiyle başlayan gerilim isyana dönüşmüş, Al Akidet aşireti liderliğinde toplanan 5 bin kişi, örgüte karşı direniş başlatmıştı.

TÜRKİYE UZAK, MISIR YAKIN

Koalisyon güçlerini temsilen aşiret lideriyle görüşen Amerikalılar, Hevil'in yanıtına "Türkiye buraya giremez, çünkü bizim Türklerle bir anlaşmamız var" dediği, Hevil'in de "Biz sadece Türkiye'yi kabul ediyoruz. Biz onlarla 500 yıl yaşadık, hiçbir sıkıntı çıkmadı" dediği öğrenildi. Görüşmenin devamında Amerikalıların, "Türkiye buraya uzak" yanıtına karşılık Hevil, şunları söyledi: "Türkiye buraya 200 kilometre uzaklıkta. Mısır ve Suudi Arabistan bize daha uzak. Aynı zamanda Suudi Arabistan ve Mısır, PKK/PYD'yi destekliyor. Onlar gelecekse hiçbir şey değişmeyecek."

KIYAFET OYUNU

Aşiretlerin "PKK/PYD buradan çıksın" çağrısına örgütten misilleme geldi. Teröristlere, Arap erkeklerin giydiği abaya kıyafeti aldıran PKK/ PYD'ye bağlı Deyrizor Askeri Meclis Başkanı Ahmed El Hebil, "Aşiretlerle toplantı yaptık" mesajı verdi. El-Şe’eytat aşireti lideri Ebu Ukle, PKK/ PYD'nin oyun çevirdiğini belirterek, "Hiçbir aşiret onlarla görüşmedi" açıklamasında bulundu. Ukle, Suriye'nin terör unsurlarından temizlenmesi için mücadele verdiklerini belirtti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 65
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetimiz bir vücuddur. Ruhu İslâmiyet, aklı Kur'an ve imandır. Tarihçe-i Hayat - 86 Elhamdülillah
    Cevapla
  • ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    kafir amerika
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD akıllanmayacak ortadoğuda türkiyesiz bir formül asla bulamayacaksınız çünkü bu bölgede ve dünyada hakkaniyet sadece türk ordusunda var bu özellikde onun atalarından gelme geninde ve imanında var
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni mi aklınız başınıza geldi. PKK oraya yeni yerleşmedi. ABD size ne vaat etti de kabul ettiniz zamanında pyd yi.
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayan ve Vefa'kâr insanlarda varmış demek ki....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…