Gizli toplantı yaptılar: İsrail'den Suudi Arabistan'a skandal teklif

Tel Aviv yönetiminin Suudi Arabistan ile İsrail arasında petrol boru hattı inşa edilmesi için Riyad'a teklif götüreceği belirtildi.

Gizli toplantı yaptılar: İsrail'den Suudi Arabistan'a skandal teklif
Gizli toplantı yaptılar: İsrail'den Suudi Arabistan'a skandal teklif
GİRİŞ 17.09.2020 01:57 GÜNCELLEME 17.09.2020 01:57
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsrail'in Globes gazetesinde yer alan haberde, Tel Aviv yönetiminin Suud petrolünün İsrail üzerinden Akdeniz'e oradan da Avrupa ve Güney Amerika'ya ulaştırılması için İsrail ile Suudi Arabistan arasına petrol boru hattı inşa edilmesini öngören bir projeyi Riyad'a sunacağı kaydedildi.

GİZLİ TOPLANTI YAPTILAR 

İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) aracılığıyla teklif edileceği ifade edilen bu proje sayesinde, Suud petrolünün Avrupa ve Güney Amerika'ya daha ucuz maliyetle ve daha kısa sürede ulaştırılmasının hedeflendiği aktarıldı.

Hem İsrail'in hem de Suudi Arabistan'ın çıkarına olacağı ileri sürülen proje için İsrail Savunma ve Dışişleri bakanlığından üst düzey yetkilerinin son günlerde bir dizi toplantı yaptığı belirtildi.

YOLCU UÇAKLARINA İZİN VERMİŞTİ

Haberde, İsrail'in söz konusu planı ne zaman teklif edeceği ve Suudi Arabistan'ın bu projeye sıcak bakıp bakmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi. Suudi Arabistan, diplomatik ilişkileri bulunmamasına rağmen BAE ile normalleşme anlaşmasına varan İsrail'e ait yolcu uçaklarına hava sahasını kullanma izni vermişti.

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada,  Suudi Arabistan'ın "doğru zamanda" İsrail'le ilişkilerini normalleştirme anlaşması yapacağına inandığını söylemişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün kafirler toplanmış
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan yer altı zenginliklerine sahip Suudiler " altından kulozet takımlarına defi hacetlerini yaparken" İsraille aşna fişna ilişkiler kurdular. "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİN" parçası olarak; Kendilerine düşman bellettirilen İran ın başı belaya girsin diye "Irak, Suriye, Türkiye ve İRAN'da kurulacak Kürdistan'a evet dediler. Böylece ; "21nci yüzyıl Anadolu'nun ve Ortadoğu'nun Hristiyanlaştırılması yüzyılı olacak diyen Vatikana ve aynı ırkdan oldukları açıklanan Kürtleri kullanan İsrailin "Vadedilmiş toprakları için uygun zemin" yarattılar..?Hacda alınan "HURMA VE ZEMZEM SUYU paralarını abd ye silah alarak kaptırdılar"!!!
    Cevapla
  • MRT 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn normalleşiyor da kime göre? Atılan her normalleşme İsrail'in ve Amerikan kafirinin normali. Biraz da ehli sünnete göre normalleşseler nasıl olurdu acaba?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir taraftan Batı emperyalizminin Yunan Dedeağaç/Bulgaristan ve Romanyaya kadar gelmesine, Ukrayna ve Gürcistan'a kadar genişlemesine engel olmak için Türkiye ile iyi geçinmesi elzem olan,Türkiye’ye S-400 veren bir Rusya. Diğer taraftan PYD ile sıkı fıkı, Netenyahu'nun zırt pırt ziyaret ettiği, İran'a S-300 satarken, İsrailin de paket kollarla Giritteki S-300'lerine taarruz eğitimi imkanı sağlayan, Ermenistan destekçisi bir Rusya?? Açık söyleyelim “ABD ile saman altından anlaşmaları olduğu söylenen Rusya? (Sen (ABD) büyük Kürdistanı ben Büyük Ermenistan’ı kurayım anlaşması mı?
    Cevapla
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu s Arabistan'ın halkı biliyor. Kral halk arasinda sevilen insan. Mutlaka az da olsa istemeyen de çıkabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki