Türkiye'ye yaptırıma Merkel freni

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal kaynak aramasını hazmedemediği için AB'nin ülkemize yaptırım uygulamasını istiyor. Ancak Rum kesiminde çıkan haberlere göre bu yaptırımlara Merkel engel oluyor.

Türkiye'ye yaptırıma Merkel freni
Türkiye'ye yaptırıma Merkel freni
GİRİŞ 21.09.2020 09:11 GÜNCELLEME 21.09.2020 10:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rum basını, AB'den Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep eden Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Avrupa'dan Almanya'nın başını çektiği baskılarla karşılaştığını yazdı.

 

"YAPTIRIM YERİNE DİYALOG"

Rum hükümetine yakın çizgisiyle bilinen Fileleftheros gazetesi, Türkiye'ye yaptırım isteyen Rum liderliğinin "yaptırım yerine diyalog" diyen AB'nin ağır baskısına maruz kaldığını dile getirdi.

 

Gazete, AB Dönem Başkanı Almanya'nın ve Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin başlamasına odaklandığını belirtti.

MERKEL FRENLİYOR

Rum liderin Türkiye'ye yaptırımlarda ısrar ettiği ancak Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bunu frenlediği ifade edildi.

Haberde AB'den Rum yönetimine "yaptırımlar bekleyebilir" önceliğimiz Türk-Yunan diyaloğunun başlamasıdır mesajı verildiği belirtildi.

TÜRKİYE BASKIYI ARTIRDI

Fileleftheros gazetesi ayrıca Yunanistan ile Türkiye arasındaki diyaloğun başlaması beklentisiyle Ankara'nın Kıbrıs üzerindeki baskıyı artırdığı belirtildi. Haberde, "Yavuz Sondaj Gemisi ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin yasadışı araştırma faaliyetlerini sürdürdüğünü, Lefkoşa ve Atina'yı bir zor pozisyona soktuğunu" ileri sürdü.

YORUMLAR 5
  • Ertan Sarikaya 3 yıl önce Şikayet Et
    irana ambargo zaten avrupaya bayagi koydu... bide Türkiyeye ambargo, hemde avrupa eli ile... sıkar biraz. Reis akillilik yapti, bayaga bi avrupayi tr ye caktirmadan bagladi. ve dediki -- artik benim canim yanarsa seninde canin yanacak --
    Cevapla
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    aklın yolunu seçti almanlar çünkü 2023 yılı türkiye cumhuriyetin diriliş yılı osmanlının yeniden şaha çıkış dönemi kim türklerle dost olursa o kazanır türklerin dostluğu dostluk olur kazan kazan. düşmanlığıda yaman olur çünkü kimse huzur bulamaz türk boyunduruk sevmez ya var olacaz yada yok olacaz düstürunu ortaya koymuşturartık kararlı duruş bundan sonra böyle...
    Cevapla
  • hknslh 3 yıl önce Şikayet Et
    merkeli öne sürecekler o belli oldu :D
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    AB nin TC de cok sirketi var Almanlarin da daha cok sirkti var TC ye ambargo uygularsa kendi sirketleri de zarar görecek Uluslar arasi yatirim bunun icin önemli ambargo yaptirim zora girer.
    Cevapla
  • Soner 3 yıl önce Şikayet Et
    Görüşme falan yok hadi yol alın. Burdan çıkacak doğal gazı kimseyle paylaşmayın reisim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı