Yunanistan Cumhurbaşkanı Kıbrıs'taki niyetini ifşa etti

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden ve Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Ada'yı Helenizm (Yunanlaştırma) ideali doğrultusunda hareket edeceklerini bir kez daha ifşa etti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Kıbrıs'taki niyetini ifşa etti
Yunanistan Cumhurbaşkanı Kıbrıs'taki niyetini ifşa etti
GİRİŞ 21.09.2020 15:24 GÜNCELLEME 21.09.2020 15:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Güney Kıbrıs'ta temaslarını sürdürüyor. Sakelaropulu, Oruç Reis'in Akdeniz'deki çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunarak, "Oruç Reis'in bölgeden ayrılışı tırmanmayı azaltma yolunda olumlu bir adım" dedi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan Sakelaropulu, Yunanistan ve Kıbrıs'ın (Güney) her zaman ortak ve ulusal çıkarlar tarafında birlikte hareket ettiklerini söyledi.

YUNAN CUMHURBAŞKANI YİNE ÇİZGİYİ AŞTI

Yunanistan Cumhurbaşkanı, Ege ve Doğu Akdeniz'deki çalışmaları nedeniyle Türkiye'yi 'yasadışı eylemde' bulunmakla suçladı. Sakelaropulu, ziyaretinin 'Türk provokasyonu nedeniyle son derece kritik' olduğunu söyledi.

HELENİZM AĞZIYLA KONUŞTU

Yunan Cumhurbaşkanı, Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos ile de bir araya geldi. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Sakelaropulu, Kuzey Kıbrıs'ın ‘işgal atında’ (sözde) olduğunu öne sürdü. Sakelaropulu, "Hrisostomos, işgal (sözde) altındaki bölgelerdeki Yunan ve Ortodoks mirasın kurtarma adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kıbrıs Helenizm’inin (Yunanlaştırma) kimliğinin korunmasında kilisenin rolü çok önemlidir." dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili İsmet dedemizin bize bıraktığı garabet. Görün işte lozanı. İtalyanlar bu adaları Yunanlara bıraktığında Türkiye isteseydi Yunanistan'dan savaş tazminatı karşığında 12 adayıda alırdı. Ama İsmet dedemiz şimdiki parayla 520 milyar doları Yunan ekonomisi zarar görür die bağışlamış.
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti olarak cok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler uretmek zorundayiz
    Cevapla
  • mağdur 3 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin biz Osmanlıyız Türküz sizi 500 yıl yöneten Osmanlıyız Türkiyeye başmı kaldırıyorsun o başı yüreğiniz yetiyorsa arkanızda AB olmadan kaldır bak bizim arkamızda kimse yok sadece yaratan yüce rabbimiz var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı