Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan paralı asker açıklaması

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı yürüttüğü operasyona ilişkin Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlığın basın servisinden yapılan açıklamada etkisiz hale getirilen Ermenilerin arasında Suriye ve Ortaoğu'dan getirilen Ermeni asıllı paralı askerlerin de bulunduğu belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan paralı asker açıklaması
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan paralı asker açıklaması
GİRİŞ 28.09.2020 11:33 GÜNCELLEME 28.09.2020 14:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın saldırgan tutumuna karşılık veren Azerbaycan, sınır bölgesinde Karabağ'a yönelik bir operasyon başlattı. Hem karadan hem de havadan yürütülen koordineli operasyonlarda Azerbaycan ordusu ilerleme katederken, operasyonlar neticesinde pek çok Ermenistan askeri de etkisiz hale getirildi.

 

 

Etkisiz hale getirilen Ermeni askerlere ilişkin Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapılırken, açıklamada paralı asker vurgusu dikkat çekti.

ORTA DOĞU VE SURİYE'DEN GELEN PARALI ASKERLER

 

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Vagif Dargahlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada etkisiz hale getirilen Ermeni askerlerin arasında Suriye ve Orta Doğu'nun çeşitli yerlerinden gelen paralı askerlerin de bulunduğu ifade edildi. Özellikle Azerbaycan ve Türkiye'yi "cihatçı teröristleri ülkeye sokuyorlar" diye asılsız eleştirilerle hedef alanların, aslında kendilerinin ülkeye terörist doldurduğu ortaya çıkmış oldu:

"Düşmanın kayıpları arasında Suriye, Beyrut ve Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinden Ermeni asıllı paralı askerler var."

KAYIPLAR GİZLENİYOR

Bakanlığın yaptığı açıklamada Ermenistan tarafının bu paralı askerleri kayıt dışı olarak bu bölgeye yerleştirdiğine dikkat çekilirken, kayıt dışı olarak bölgede bulunan bu askerlerin kayıplarının gizlendiği ifade edildi:

"Önceki savaşlarda olduğu gibi, bu kez Ermeni askeri-siyasi liderliği, askeri bilgilerin yayılmasına ilişkin yasağı gerekçe göstererek, savaşın kayıplarını halktan gizlemektedir. Çok sayıda zayiat nedeniyle düşmanın yakında bu kayıpları farklı koşullarda meydana gelen bir olay olarak kabul etmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır."

KARABAĞ'DAKİ PKK FAALİYETLERİ

Geçtiğimiz günlerde PKK'nın Karabağ'da yürüttüğü faaliyetlere ilişkin ortaya atılan iddialar Azerbaycanlı kaynaklar tarafından doğrulanmıştı. PKK'lı teröristlerin yasa dışı yollarla ülkeye sokularak buraya yerleştirildiği, kamplaştırılarak terör örgütüne hareket alanı oluşturduğu belirtilmişti.

 

YORUMLAR 17
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsini toptan gebertme şansımız var birini bile kaçırmayalım
    Cevapla
  • Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    PYD+PKK+Ermenistan+Rusya+Fransa+ABD+İran+İsrail bunlar hep kol kolaydı. ABD İran'a saldıracakmış hikaye. İran Ortadoğu'da bu devletlerin denkleminin tam ortasında.
    Cevapla
  • espanyol 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar yakalanacak veya kaççaklar terörüs devleti artık sonunuz geldi iran sınırı ele geçirilsin
    Cevapla
  • zonguldaklı emo 3 yıl önce Şikayet Et
    can azerbaycan vudukça acısını CHP çekiyor atatürkünde kemikleri sızlıyordur asala atıkları son nefslerini alıyor beklentim odur ki işgal eilen topraklar tamamen geri alınmadan harekat durursa ilerde çok büyük belalar başımıza gelir aynı kıbrıs gibi
    Cevapla
  • Kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem mekan ,ateşleri bol olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor