Azerbaycan'dan Ermenistan'ın 'İskender Füzesi' tehdidine sert yanıt

Her türkü provokatif söylemi ve askeri kışkırtmayı kullanan Ermenistan bu kez de küstah bir tehditte bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan'ın İskender füzelerini kullanma tehdidine yanıt verdi. "Maalesef Ermeni tarafından her şey beklenebilir" diyen Bayramov, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin bu duruma verecek uygun bir cevabının olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 29.09.2020 01:10 GÜNCELLEME 29.09.2020 01:10
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'dan ağır darbe yiyen Ermanistan'ın Rusya Büyükelçisi Vardan Toganyan, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başlaması halinde Ermenistan'ın İskender füzelerini kullanacağını ifade etti. Ermenistan'ın küstah tehdidine Azerbaycan'dan yanıt gecikmedi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Silahlı kuvvetlerimizin bu duruma verecek uygun bir yanıtının olduğuna eminim" dedi.
 

Hüsrana uğrayan Ermenistan'dan kan donduran emir! Büyük panik başladı


''ERMENİ TARAFINDAN HER ŞEY BEKLENİR''

 

Ceyhun Bayramov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında artan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Ermenistan'ın "İskender füzelerini kullanabiliriz" tehdidine cevap veren Bayramov, "Maalesef Ermeni tarafından her şey beklenebilir. Askeri açıdan verilecek karşılığın ne olacağı konusunda yorum yapmakta zorlanıyorum. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin buna verecekleri uygun yanıtı olduğundan eminim" diye konuştu.

ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANI AÇIKÇA TEHDİT ETMİŞTİ

Daha önce Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Ermeni tarafının özellikle İskender füze sistemleri ve saldırı uçakları dahil olmak üzere cephaneliğinde bulunan silahları, ancak kullanımları çatışma mantığına uygun olması halinde kullanacağını açıklamıştı.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan'ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

İSKENDER FÜZESİ NEDİR?

Rus yapımı bir kısa menzilli balistik füze sistemidir. İskender'in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı savaş başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri için bir elektromanyetik darbe de dahil olmak üzere birçok farklı konvansiyonel savaş başlığı bulunmaktadır. Aynı zamanda nükleer başlık da taşıyabilme kapasitesine sahiptir.

Azerbaycan yeni görüntüler paylaştı! Ermenistan dağıldı!

YORUMLAR 121
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aradaki koridoru alın artık kardeşler nahçıvan nasıl olsa sizin.
    Cevapla
  • fırat23 3 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir. adı ermeni rus siyonist chp hdp vs olabilir.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktarın canı da iskender çekmiş zaten.
    Cevapla
  • vatanser 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kaçak olarak 500 bin ermeni var Türkiye vatandaşı olmayan bunlar sınır dışı edilmelidir
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye vatandaşı olan chpkklılar bunlardan farklımı?
    Cevapla
  • KASIMPAŞALI.. 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan bunu kulandgı anda kendi sonunu hazılar o da biliyor..böye bir mucadele içersinde kendi topragını savunan azerceycan 30 yıldır uymuyordur ermnilerin elinde ne var ne yok biliyordur..kise tasa etmesin kurdun kişne kan degdir çaklar istedigi kadar füesi olsun teplerine yıkçagız onlar kaleş çe ançak sivileri hedef alır..vee elrinde ne olursa olsun mutla onun karşılgı CAN AZERBEYCAN da vardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma