Son dakika: Donald Trump ve Melania Trump koronavirüse yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son dakika açıklaması ile kendisi ile eşi Melania Trump'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Trump ve eşi karantinaya alındı.

GİRİŞ 02.10.2020 08:05 GÜNCELLEME 02.10.2020 12:06
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın danışmanlarından olan ve Trump'ın son zamanlardaki seyahatlerine de katılan Hope Hicks'in, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı belirtildi.

 

Bunun ardından test yaptıran Başkan Trump ve eşi Melania Trump'ın da sonuçları pozitif çıktı. 

Melania Trump ise, "Bu yıl birçok Amerikalı'nın da başına geldiği gibi, Covid-19 testimizin pozitif sonuç vermesinin ardından Başkan ile birlikte evde karantinaya girdik. Kendimizi iyi hissediyoruz ve tüm planlanan etkinliklerimi de erteledim. Kendinize lütfen dikkat edin, bu süreci birlikte atlatacağız" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Doktoru, Başkan Trump ve eşinin durumlarının iyi olduğunu, her ikisinin de karantinada kalacağını ve Başkan'ın çalışmalarına Beyaz Saray'da devam edeceğini açıkladı. Beyaz Saray ise Trump'ın halka açık programlarının iptal edildiğini duyurdu. 

TRUMP İLE AYNI UÇAKTAYDI

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, danışmanı Hicks'in Kovid-19 testinin pozitif çıktığını anımsattı. Hicks'in "kısa bir mola bile almadan çok fazla çalıştığını" vurgulayan Trump, danışmanının Kovid-19'a yakalanmasını "korkunç" olarak niteledi.

Amerikan basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hicks'in perşembe günü yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Hicks'in, Trump'ın salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçakta olduğu bildirilmişti. Trump, Fox televizyonunda katıldığı Sean Hannity'nin programında, basında Hicks'in Kovid-19'a yakalandığına yönelik çıkan haberleri doğrulamıştı.

ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI DA COVID-19'A YAKALANMIŞTI

Beyaz Saray'dan 27 Temmuz'da yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve hafif belirtiler gösterdiği belirtilmişti.

Trump ile yakın çalışan O'Brien, salgın süresince ABD yönetiminde Kovid-19'a yakalanan en üst düzey isim olmuştu.

O'Brien, 4 Ağustos'ta Covid-19'u atlatarak görevinin başına dönmüştü.

PUTİN VE JOHNSON'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Kremlin'den yapılan açıklamada Trump'ın bir an önce iyileşmesinin dilendiği ifade edildi. Boris Johnson'da Twitter'dan yayınladığı mesajla Trump ve eşine geçmiş olsun dileklerini iletti.

YORUMLAR 56
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayin bir şey yok yalan söyliyorlar bir hile oy toplamak için.
    Cevapla
  • 6363 3 yıl önce Şikayet Et
    trump ı 11 ekim bekliyor
    Cevapla
  • Mgl misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Geberir mi acaba
    Cevapla
  • Abuzer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tarifini uygulayıp bir bardak çamaşır suyu içip,beyaz ışığı görene kadar beklemeli!
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    kötuye bir şey 0lmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi