Trump koronavirüse yakalandı, ABD'de 'Kıyamet Günü Uçakları' havalandı

ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump'ın yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkmasının ardından, ABD'nin her iki yakasından "Kıyamet Günü Uçakları" olarak adlandırılan E-6B Mercury'ler havalandı.

GİRİŞ 02.10.2020 12:07 GÜNCELLEME 02.10.2020 14:53
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklanmadan önce "Kıyamet Günü Uçakları" olarak adlandırılan E-6B Mercury uçakları ABD'nin her iki yakasından da havalandı.

 

STANDART GÜVENLİK PROTOKOLÜ

​ABD'ye ait deniz ve kara nükleer füzelerini ateşleme kabiliyetine sahip E-6B Mercury uçaklarının havalandırılmasının başkanın hastalanması durumunda uygulanan standart güvenlik protokolü olduğu belirtildi.

 

RAKİP ÜLKELERE BİR MESAJ

ABD'li uzman Tim Hogan, "E-6B Mercury uçaklarının havalanmasının denizaltından fırlatılan balistik füze ve kıtalararası balistik füze fırlatma kabiliyetine sahip ülkelere mesaj" niteliğinde olduğunu söylerken, "Bu uçaklar bir devletin ABD'ye nükleer silahla saldırması halinde dünya üzerindeki herkesi öldürme kapasitesine sahip" bilgisini paylaştı. 

Forbes da bunun Rusya, Çin ve Kuzey Kore gibi rakip ülkelere, "başkomutanın hasta olmasına rağmen nükleer komuta sisteminin sağlam olduğunu gösteren bir mesaj olduğu" değerlendirmesi yaptı.

YORUMLAR 83
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bunları yeryüzündeki herkesi öldürecekmiş falan filan yalan
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Trumpa darbe deneniyor. O uçaklar Trump a birsey olursa armegedfon savasini baslatiriz mesaji. Avengelist fanatikler kureselcilere karsi mesaj veriyor.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer herkese yasak, bunlara serbest.
    Cevapla
  • Mücahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Boraks kullan trump Türk ilacı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?