Azerbaycan'la savaşta Ermenistan geri adım attı! Paşinyan'dan dünyaya skandal Türkiye teklifi

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Azerbaycan Ordusu, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonlarda bazı stratejik tepeleri ele geçirdi. Dağlık Karabağ'daki askeri noktalar yoğun şekilde bombalanırken, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı "Bakü ile ateşkese hazırız" açıklaması yaptı. Paşinyan ise dünyaya Türkiye ile alakalı skandal bir teklif sundu.

GİRİŞ 02.10.2020 17:26 GÜNCELLEME 03.10.2020 10:43
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 

ERMENİSTAN'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

PUTİN VE PAŞİNYAN GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüştü. Görüşmede Dağlık Karabağ meselesi ele alındı.

YOĞUN BOMBARDIMAN BAŞLADI

Azerbaycan Ordusu Ermenistan'a karşı atak başlattı. Uluslararası haber ajasnlarının geçtiği haberlere göre, Azerbaycan ordusu işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın çevresindeki askeri noktalara yoğun bombardıman başlattı. (DEMİRÖREN HABER AJANSI)

PAŞİNYAN'DAN SKANDAL TÜRKİYE TEKLİFİ

- Fransız Le Figaro gazetesine demeç veren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Eğer önyargılı ve savaş yanlısı bir tutum sergiliyorsa, Türkiye'nin AGİT Minsk Grubu üyeliği askıya alınmalı, zira artık arabuluculuk yapamaz" dedi.

AGİT MINSK GRUBU NEDİR, ÜYELERİ KİMLERDİR?

AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kuruldu. Eş başkanlığını ABD, Fransa ve Rusya'nın yaptığı teşkilatta, Beyaz Rusya, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve krizin tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan yer alıyor.

RESMEN UYARDI: AZERBAYCAN BU ADIMI ATARSA KAYBEDER

ERMENİSTAN'DAN GERİ ADIM

- Azerbaycan'ın operasyonları karşısında tutunamayan ve sürekli olarak mevzi kaybeden işgalci Erivan yönetimi geri adım attı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, dün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Trump, Putin ve Macron'un "acil ateşkes ilan edin ve müzakere başlayın" açıklamasının ardından bugün, "AGİT Minsk Grubu'nun arabuluculuğunda Azerbaycan ile ateşkes görüşmeleri yapmaya hazırız" açıklaması yaptı.

ERMENİSTAN SALDIRIYOR

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ağdam iline bağlı Hındıristan, Alibeyli, Ahmedağalı ve Seferli köyleri düşman tarafından ağır ateşe tutuluyor. Sivil halk arasında ölü ve yaralılar var" ifadesi kullanıldı.

STRATEJİK TEPELER ELE GEÇİRİLDİ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, cephenin çeşitli yönlerinde çatışmaların gece boyu devam ettiği bildirildi. Açıklamaya göre, Cebrail-Fuzuli istikametinde Azerbaycan ordusu Ermenistan ordusunun direnişini kırarak geri çekilmeye zorladı ve ilerleme kaydetti. Murov Dağı yönünde de durum Azerbaycan ordusunun kontrolünde. Ağdere ilinin Madagiz bölgesinde bazı stratejik tepeler işgalden kurtarıldı. Gece devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun 5 zırhlı aracı ve çok sayıda askeri etkisiz hale getirildi. İşgal altındaki bölgelere Ermenistan'dan getirilen gönüllülerin, çatışmanın yoğunluğundan ve ağır kayıplardan korkarak savaşmayı reddettiği aktarılan açıklamada, çatışmalardaki başarıların ve çeşitli yönlerdeki hakim konumların kurtuluşu, Azerbaycan askerlerinin yüksek savaşma ruhunu ve kazanma kararlılığını daha da artırdığı ifade edildi. (ANADOLU AJANSI)

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 313
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Sormak lazım bu fındik-finoya. Sahiibinin sesini. Hangi sahibinin böyle bir VİZYONU var. RUSYA mı FRANSA mı? Yoksa Taşnak teröristleri mi? Kremlinden aldığı yeni bir yazılı metini mi okuyor. Kimin gerçekliği bu metinde vucut buluyor. Türkiye adına Rusya için sözcülük yapıyor ise Evet AB pazarı için petrol ve gaz güvenliği sağlanacak. Yani gaz-petrol tedariki nedeniyle RUSYA ya esir bir Avrupa olmaması için savaşan bir TÜRKİYE; Peşinen-PAŞİNYAN yanılsımalarına teslim olacak kadar fındık beyinli mi görelim...
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    1-Karabağ ve diğer Azerbaycan topraklarından çekileceksin. 2-Nahçıvan ile Fizuli arasında 100 km genişliğinde bir bandı 30 yıllık kira karşılığı vereceksin. 3-Bir daha havlamayacaksın. 4-mınsk mıdır ne zıkkımsa bu tarihte çöp olmuştur, artık boşa kürek çekmeyeceğimizi öğreneceksin.
    Cevapla
  • Dava yolunda 3 yıl önce Şikayet Et
    100de100 haklısın. Ama fuzuli nahçıvan arasını kalıcı olarak işgal etsin derim. Böylelikle Türkiye Azerbaycan tek millet tek devlet yoluna girecektir.
    Cevapla
  • Bilge adam. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kirasindan bahsediyorsun kardeşim. Hocalida yaptıkları tazminatın karşılığıdır o koridor. Zaten Azarbaycan kimseyi yakmayacak ve o yolu açacak.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Malazgirt ten öncede aynı yerde bir savaş vardı
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sefer viyana alinacak başka çaresi yok duyurulur
    Cevapla
  • Bilge adam. 3 yıl önce Şikayet Et
    Viyana'da tepeden binmek varken niye gidip kapısına dayanayim. Misafir miyim ben. Mekanın sahibiyim.
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan ateşkes istiyorsa karabagın tamamından çekilmesi gerekiyor. Türkiyenin lozanda yaptıgı yanlışlıgı yapmasınlar., kıbrıstaki yanlışı yapmasınlar...
    Cevapla
  • Bilge adam. 3 yıl önce Şikayet Et
    Artı nahcivana koridor açılmalı 59-100 km genişliğinde. Savaş tazminatı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü