Paşinyan: Türk İmparatorluğu kurulacak! Türkiye Viyana'nın kapısına dayanacak

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. France24 televizyonuna konuşan Paşinyan, Türkiye'ye asılsız iftiralar atarken, Azerbaycan Ordusu da Ermeni hedeflerini vurmaya devam diyor.

GİRİŞ 03.10.2020 14:15 GÜNCELLEME 05.10.2020 05:50
Bu Habere 339 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ARTIK VAKTİMİZ KALMADI

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

ALİYEV VE MACRON GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev'i telefonla arayan Macron, çatışmadan duyduğu endişeyi dile getirdi, ateşkes sağlanması ve müzakerelerin yeniden başlaması çağrısında bulundu. Aliyev de Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan yerleşim birimlerine ağır top atışları sonucunda 19 Azerbaycanlı sivilin hayatını kaybettiğini, 60'tan fazla kişinin yaralandığını ve yüzlerce evin yıkıldığını bildirdi. Azerbaycan ordusunun başarılı karşı saldırı operasyonu gerçekleştirerek işgal altındaki toprakların bir kısmını kurtardığını vurgulayan Aliyev, Erivan yönetiminin müzakere sürecini sekteye uğratacak adımlar atarak sürece ağır darbe vurduğunu kaydetti. Aliyev, müzakere sürecinin bozulması ve çatışmaların başlamasının sorumlusunun Erivan yönetimi olduğunu belirtti.

PAŞİNYAN İYİCE SAÇMALAMAYA BAŞLADI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, France24 televizyonuna verdiği demeçte Türkiye'ye karşı akılalmaz iddialarda bulundu. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terörle mücadelesini ve Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilimini örnek veren Paşinyan, Ankara'nın yayılmacı bir politika izlediğini iddia ederek, "Ermenistan, Türkiye'nin kuzeye ve doğuya doğru genişlemesinin önündeki son engeldir" dedi. Türkiye'yi sözde Ermeni Soykırımı hedeflerini sürdürdüğü saçmalığıyla suçlayan ve işgalci gibi göstermeye çalışan Paşinyan, kendince Avrupa ülkelerine akıl verdi. Paşinyan, "Türkiye'nin "Türk İmparatorluğu"nu kurmak gibi bir hedefi var. Bu politika burada başarılı olursa şaşırmayın. Sadece Yunan Adaları değil, Avrupa kıtasında da yayılmaya çalışırlarsa şaşırmayın. Eğer Türkiye bunları başarırsa, onları Viyana'da bekleyin" dedi.

ERMENİSTAN'A AĞIR BARBE

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda, yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği bildirildi. Bakanlık, 27 Eylül'den 2 Ekim'e kadar Ermenistan'a ait; 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130'dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 339
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    adamda ping var 491 yıl öncesinden bahsediyor
    Cevapla
  • mehmetm 3 yıl önce Şikayet Et
    İti öldüreceğine korkut derler ya, itler korkmaya başladı. Ülkemizi bu duruma getirenlere can kurban.
    Cevapla
  • Uzman 3 yıl önce Şikayet Et
    Nahçivan-Azerbaycan arasında en az 40 km genişliğinde bir alan kazanılmalıdır.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dillendirmemiz gerekenleri Paşinyan dillendiriyor. Ne güzel. İnşallah..
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzından bal damlıyor inşallah Viyana kapısına gene dayanırız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar