İran, Azerbaycan ve Ermenistan'ı uyardı

İran yönetimi, Ermenistan'ın işgalinden kaynaklı Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda kendi sınırlarına yönelik "tacizler" konusunda Bakü ve Erivan hükümetlerini uyardı.

İran, Azerbaycan ve Ermenistan'ı uyardı
İran, Azerbaycan ve Ermenistan'ı uyardı
GİRİŞ 03.10.2020 14:18 GÜNCELLEME 03.10.2020 14:18
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalar esnasında İran topraklarına düşen havan topları ve roketlerle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi, sivillere yönelik saldırılardan kaçınılması ve ciddi müzakerelerin başlamasının gerekliliğine vurgu yapan Hatibzade, İran'ın bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu yineledi. 

İran tarafına düşen havan topları ve roketler konusunda ise Hatibzade şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin sınır bölgelerindeki hareketliliği büyük bir hassasiyetle izliyoruz. Çatışmanın taraflarından topraklarımıza yönelik hiçbir taciz kabul edilemez. Tüm tarafları bu konuda gerekli dikkati göstermeleri konusunda ciddi bir biçimde uyarıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar harbiden kalitesizmiş azerbaycan bizim gardaşımız karşında bizi bulursun kalleş
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistanın, israilin palazlanmasında en büyük destek, düşman görüntüsü vererek perde ardından en büyük destekleri veren İsmi islâm, ama kendileri Ehli sünnet düşman olan başta bu takiyyeci İran, Arabistan, Bae, Bahreyn gibi aslında yönetim kademeleri ne yazık ki siyonist akıl tarafından idare edilmekte olup, gerçek müslümanlara zarar vermeye devam etmektedirler.
    Cevapla
  • 80 ler 3 yıl önce Şikayet Et
    İran ada ne oluyor
    Cevapla
  • Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan’a yapacağın bir yanlış hareket de karşında bizi bulursun Pers bozuntuları
    Cevapla
  • Ammar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele şia köpeğine bak hele sizin ne haltlar yediğinizi gayet iyi biliyoruz canımızı sıkmayın bizim biz siZin kuru sıkı tehditler ettiğiniz İsrail’e benzemeyiz
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Azeri Türkleride şia haberin varmı zır cahil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!