Çirkin iftira! Sarkisyan'dan kabul edilemez Türkiye açıklaması

Azerbaycan karşısında tel tel dökülen Erivan yönetimi Türkiye'ye saldırmaya devam ediyor. Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan, yaptığı yeni açıklamayla Türkiye'yi savaşın bir parçası olarak göstermeye kalktı. Sahada hiçbir askeri güç bulundurmayan ancak siyasi olarak Azerbaycan'a tam destek veren Türkiye için "Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ancak Türkiye oyundan çıkarsa durur" dedi.

Çirkin iftira! Sarkisyan'dan kabul edilemez Türkiye açıklaması
Çirkin iftira! Sarkisyan'dan kabul edilemez Türkiye açıklaması
GİRİŞ 08.10.2020 06:18 GÜNCELLEME 08.10.2020 08:32
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rus gazetecilerle bir araya gelen Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Türkiye'ye asılsız iddialar yöneltti.

 

"Şu anda Karabağ'da yerel bir çatışma değil, Azerbaycan ve Türkiye'nin uzun süredir hazırlandığı gerçek bir savaş var. Çatışmaların ancak üçüncü aktör (Türkiye) oyundan çıktıktan sonra durdurulması mümkün" diyen Sarkisyan, Ankara'nın çatışmaya dahil olması nedeniyle, Türkiye'nin Karabağ sorununun çözümünde arabulucu olamayacağını savundu.

"Bunun Azerbaycanlıların kendi meselesi olsa da" Türkiye'nin Azerbaycan'daki varlığının bu ülkenin egemenliğini zayıflattığını ileri süren Sarkisyan, "Tüm bunlar bölgeyi olumsuz etkiliyor, Kafkasya'daki tüm tabloyu tamamen değiştiriyor, durumu Türkiye'nin eksen olduğu farklı bir jeopolitik düzeye taşıyor" ifadelerini kullandı.

 

Sarkisyan ayrıca uluslararası arabulucuların Türkiye'yi çatışma bölgesinden "gitmeye" ikna etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 49
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Küfür etsem yayınlanmaz biliyorum it desem hayvana hakaret.Sen kalk Azeri toprağını 30 sene işgal et bu yetmiyormuş gibi ara ara Azeri topraklarına saldırarak kaşın sonra Azerbaycan kendi topraklarını kurtarmak için operasyon başlattığında sert kayaya çarpınca ağla,sızla,zırla, algı yaparak Türkiye'yi öne sür olacak şey değil.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba sevgili kardeşim, Azeri değil = azerbaycan türkü Neden azeri denmesi gerektiğini googleden yazıp öğrenelim
    Cevapla
  • Наиля 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere 30 il once rus ordusu ve terrorisller destek verdililer Azerbaycani yixtilar torpaglari aldilar indi pardliyirlar kucukler cunki BOYUK GARDASHIMIZ - TURKIYE bize destek verir. OLSUNLER KOPEKLER
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    durmasın daha iyi
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz 30 yıl önce Dağlık Karabağı Azerbaycanın elinden yalnız başınıza mı aldınız???
    Cevapla
  • karadenız 3 yıl önce Şikayet Et
    bence sızde karabagda savasırken geberırısenız savas durur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı